Flores Authentiek


 

DIT IS EEN EXTRA PAKKET DIE U KUNT BOEKEN

 

Flores is nog een eiland waar grotendeels de tijd stil staat waardoor het oude authentieke Indonesië behouden is gebleven.

Flores heeft veel hoogte punten, zoals de Komodo eilanden met haar varanen, Kelimutu 3 kleuren meren en de 17 eilanden Marine Park.

We bezoeken oude traditionele dorpen en zien veel rijstterrassen.

Het bijzondere van Flores is, is dat het vroeger verbonden was met Australië waardoor flora en fauna hier anders is dan andere eilanden van Indonesië.

De wegen die we rijden zijn tegenwoordig goed geasfalteerd en hebben heel veel bochten door een groen gebied met uitgestrekte rijstterrassen.

Het noorden van Flores is daarentegen  dor, heter en minder ontwikkeld dan het zuiden maar heeft iets magisch om er langer te willen blijven. Je komt hier echt tot rust en wil eigenlijk niet meer weg of terug naar huis!

Flores Authentiek Rond

9 Dagen


Type reis: Avontuurlijk ( Ook individueel mogelijk )

Reistijd maanden: Mei t/m November

Rijdagen: 5

Verblijf zelfde hotel dagen tijdens de tour: 2

Groepsgrootte: 4 – 10 personen

Reissom Rijder:  vanaf € 1.495,-

Reissom Duo:  vanaf € 1.395,-

Reissom is inclusief binnenlandse retourvlucht Bali – Flores

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
OP AANVRAAG
OP AANVRAAG
9
DAGVANNAARKM
1KutaLabuhan BajoVlucht naar Flores
2Labuhan BajoBajawa
3BajawaMoni
4MoniRiung
5RiungVerblijf
6RiungRuteng
7RutengLabuhan Bajo
8Labuhan BajoVerblijfKomodo tour
9Labuhan BajoKutaVlucht naar Bali
Hoogte punten van de reis:

 • Bena traditioneel village
 • Kelimutu 3 kleuren meren
 • Zonsopgang Kelimutu
 • 17 Eilanden Marine Park
 • Snorkelen en BBQ relax dag
 • Manggarai vallei met rijstterrassen
 • Komodo eilanden ( Rinca )
 • Komodo varanen

Visum

Voor Indonesië is een visa nodig, dit kan vooraf en op de luchthaven van Bali

Rijbewijs

Voor deze motorreis heeft u een internationaal rijbewijs die u in uw eigen land
vooraf regelt bij de ANWB.

Volgauto

Voor onze motorreizen gaat vanaf 6 deelnemers een volgauto met monteur mee. U kunt uw bagage in de volgauto leggen.  Zorg altijd ervoor dat u uw spullen voor die dag bij u heeft.

Kleding

Zorg er voor dat u voldoende bescherming heeft, ondanks dat we meestal over goed geasfalteerde wegen rijden is het goed om stevige schoenen, lange broek en een doorwaai jas te dragen. Neem ook altijd regenkleding mee, want er kan altijd een korte maar hevige bui vallen.

Zwaarte van de reis

Deze reis is goed te doen, dus ook voor beginnende rijders. Doch houdt er rekening mee dat rijden in een ander land, dus ook hier op Flores, inzicht en flexibiliteit voor nodig is. T.o.v. Bali relax Rond kent deze reis langere rijdagen maar we komen altijd ruim op tijd aan bij het hotel. De reisleider zal u goed uitleggen waar u op moet letten.

Monteur

Er is een monteur aanwezig deze reis.

Duo passagier

Deze reis is goed te doen met een duo passagier.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden bij een ongeval is niet verzekerd, en wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldige is zal de buitenlander meestal de schade aan derden betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen, tenzij het een groot ongeval is.

Verzekering aan schade motor is tegenwoordig te verzekeren met een eigen risico. Afhankelijk welke scooter of motor u kiest zal de eigen risico tussen 300 en 500 USD zijn. ( 2023 )

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Domestic retour vlucht Bali – Flores
 • Alle luchthaven transfers

 • Alle overnachtingen met ontbijt

 • Motorhuur Honda CRF 150cc Enduro

 • Lokale gids/monteur van 2 t/m 4 deelnemers

 • Nederlandse reisleiding vanaf 5 deelnemers

 • Volgauto voor bagage met lokale chauffeur vanaf 6 personen

 • Monteur

 • Nederlands/ Engels/Duits/ Indonesisch sprekende reisleiding op de motor

Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Benzine

 • Overige maaltijden en drankjes

   

 • Internationaal rijbewijs 

 • Boottrip 17 eilanden Marine Park

 • Boottrip komodo eiland ( Rinca )
 • Reis en annuleringsverzekering

  Indicatie zakgeld € 200,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 225,-

Recensies over de reis


Deze motorreis was prachtig, divers, bijzonder en soms heftig. Alles was eigenlijk geweldig. Het trotseren van de wegen, bezoek aan het klooster vond ik ook erg mooi en inspirerend. De diverse landschappen. Het contact met kantoor was prima, ze probeerde mee te denken en vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Gerdarda RippenAugustus 2018

Deze motorreis was super ! Wel wat zwaar door de hevige regenval, iets wat niemand kon voorspellen natuurlijk. Ook de vertraging aan het begin hielp niet mee. Hierdoor geen tijd gehad om even te slapen na een lange nacht. Ondanks alles één grote belevenis en was het genieten met een grote G !!! Netjes! Geen problemen mee gehad. Hoogtepunten voor mij waren op voorhand waren dat de Khardung-La en de Taj Mahal, maar nu ik de reis gedaan heb bleek het gewoon één groot avontuur met alleen maar hoogtepunten!

Rene v/d VliesAugustus 2018