Ontmoet de vele traditionele bergvolkeren


 

Wilde je altijd al het prachtige Noord-Vietnam op de motor zien, maar had je niet de tijd om drie weken op pad te gaan? Dan is dit je kans.

Het hooggebergte van Noord Vietnam wordt bewoond door tientallen bergvolkeren. Al deze volkeren hebben een eigen traditie, taal en klederdracht. Via prachtige bergwegen bezoeken we kleurrijke markten en zien de meest bijzondere stammen.

Je maakt deze reis onder begeleiding van onze lokale gids. Je rijdt de mooiste route uit onze drie weekse Noord Vietnam Bergvolkeren motorreis. Je overnacht een keer bij mensen thuis en kunt als afsluiting de reis nog verlengen met een overnachting op de boot in Halong Baai.

Een reis per motor door dit nog onbekende gebied laat je kennis maken met de ongekende en onverdorven schoonheid van Noord Vietnam. Naast de enthousiaste bevolking en ongerepte natuur is deze motorreis een bijzondere belevenis en zeker ook een avontuurlijke uitdaging.

Deze reis is te combineren met aansluitend Vietnam Noord Zuid (16 dagen) en de Zuid Vietnam Hoogtepunten (10 dagen).

Vietnam Noord hoogtepunten

10 Dagen


Type reis: Avontuurlijk

Reistijd maanden: Maart, April, September, Oktober, November, December

Rijdagen: 7

Rustdagen tijdens de tour: 0

Groepsgrootte: 4 – 12 personen

Reissom Rijder:  vanaf € 2.695,-

Reissom Duo:  vanaf € 2.495,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
20 September 2024
29 September 2024
10
OPEN
18 Oktober 2024
27 Oktober 2024
10
OPEN
15 November 2024
24 november 2024
10
OPEN
6 December 2024
15 December 2024
10
OPEN
DAGVANNAARKM
1VertrekVertrek
2aankomstHanoi
3HanoiNghia Lo200
4Nghia LoSapa235
5SapaBac Ha165
6Bac HaHa Giang195
7Ha GiangMeo Vac165
8Meo VacBa Be195
9Ba BeHanoi220
10Hanoi amsterdam
Hoogte punten van de reis:

 • Hanoi
 • Sapa
 • Bac Ha gebergte
 • Chinese grens
 • Hmong dorpjes
 • Rijstterrassen
 • Dong-Van gebied
 • Ba meer

Huurmotor

Tijdens deze reis rijd je op een Kawasaki KLX 150cc.  Mocht je de voorkeur hebben voor een  Honda XR 250cc motor dan is dit mogelijk tegen een meerprijs (zie prijs-data), geef dit dan door bij de inschrijving. De 250 cc zijn beperkt beschikbaar.

Reisbegeleiding

Deze reis wordt bij kleine groepen begeleid onze lokale gids cq monteur. Deze persoon is al 12 jaar vaste monteur op onze Vietnam reizen. Hij kent inmiddels alle routes, hotels, restaurants en spreekt goed Engels.
Een Nederlandse Motortrails reisleider is aanwezig bij grotere groepen. Details hierover vind je op de Prijzen pagina.

Visum

Een visum is nodig om naar vietnam te reizen. Meer informatie hierover ontvang je bij je boeking

Rijbewijs

In Vietnam mag je sinds 1 januari 2016 officieel met een internationaal rijbewijs motor rijden.  Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Vietnam. IRB model 1968 wordt geaccepteerd.

off Road

Slechts een klein gedeelte van de reis gaan over onverharde wegen en of paden. In het huidige schema zijn dit twee of drie dagen. Deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter bij slechter weer dan voorzien kunnen juist deze off road dagen lastig zijn.

Volgauto

Tijdens deze reis zal een volgauto meerijden vanaf 6 deelnemers. Deze wordt bestuurd door onze lokale vaste chauffeur en in deze auto rijdt een lokale monteur mee. De volgauto zal de bagage, onderdelen en gereedschap vervoeren. In de volgauto is plaats vrij voor eventuele duo-passagiers, die even niet achterop willen of kunnen meerijden.

Kleding

Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming hand-schoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het regenseizoen is in het noorden van Vietnam van juni tot enmet eind augustus. Wij plannen de onze reizen hiervoor of na. Toch kan het weer alle voorspellingen negeren je dient dus op alle reizen rekening te houden met een mogelijke regenbui. Tenslotte kan het in december en januari vrij koud worden in de bergen het is dan aan te raden warme motorkleding mee te nemen.

Zwaarte reis

Tijdens deze reis door het noorden van Vietnam rijden we niet op grote hoogte en niet door extreem verlaten gebieden. We rijden op lichte motoren die de reis zeer toegankelijk maken voor ook rijders die nog nooit eerder een avontuurlijke motorreis gemaakt hebben. De dagafstanden zijn niet lang zodat er veel tijd en mogelijkheid is om onderweg te stoppen om foto’s te maken of dorpjes te bezoeken. Moeilijk kan echter zijn de deelname in het extreem drukke verkeer in en rond Hanoi. Ook dien je er rekening mee te houden dat op de hoofdwegen die wij zoveel mogelijk vermijden het druk kan zijn met vrachtwagens die de verkeersregels niet zo nauw nemen.

Monteur

Bij veel van onze motorreizen zal er ook een monteur op de motor meegaan als de groep kleiner dan 6 personen is.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden bij een ongeval is niet verzekerd, en wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldige is zal de buitenlander meestal de schade aan derden betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen, tenzij het een groot ongeval is.

Verzekering aan schade motor kan meestal niet verzekert worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in een fractie van wat wij gewend zijn en praten dus over geringe bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor u.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

R2D probeert alles, zo goed als mogelijk is, de reis in goede banen te leiden, echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door werkzaamheden. R2D probeert u te laten overnachten in goede 2** tot 4** sterren hotels of cottages waar mogelijk is. Echter omdat wij het pure avontuur willen ontdekken en naar plekken willen rijden waar zelden toeristen komen kan het een enkele maal voorkomen dat de accomodatie niet optimaal is en dus enige aanpassing verwacht wordt.

Dag etappes

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine weggetjes, bergpassen, valleien, door plantages en dorpjes. Bij aankomst wordt u in een briefing uitgebreid geïnformeerd over waar u op moet letten tijdens de reis. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in de Europese landen, maar wordt wel steeds beter. Zo kan het voorkomen dat er grote gaten of delen van de weg weggespoeld zijn. Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen wat inhoudt dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was, nu in zeer slechte toestand kan verkeren.

Verkeer

Rijden in Azie is anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen. In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Vliegticket  vv
 • Inclusief luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Alle hotelovernachtingen met soms ontbijt

 • Huur Kawasaki/Honda 150 Enduro

 • Transport van- en naar luchthaven Hanoi

 • Bij 4 t/m 5 deelnemers: lokale Engels sprekende gids/monteur op de motor, zonder Nederlandse reisbegeider en zonder volgauto
 • Bij 6 t/m 12 deelnemers Nederlands sprekende reisleider op de motor, volgauto met lokale chauffeur en lokale monteur in volgauto
 • Alle overnachtingen obv tweepersoonskamer met meestal ontbijt
 • Een overnachting in Homestay
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleider cq monteur op de motor bij 4 tot en met 5 deelnemers
 • Nederlandstalige reisbegeleider op de motor vanaf 6 deelnemers.
 • Volgauto met lokale chauffeur vanaf 6 deelnemers
 • Meereizende monteur in volgauto vanaf 6 deelnemers
Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Benzine

 • Eventuele inentingen en malariapillen 

 • Visum 

 • Internationaal rijbewijs 

 • Middag- avondeten en drank

 • Eventuele eigen excursies

 • Indicatie zakgeld € 200,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 225,-
 • Upgrade Honda XR 250cc € 245,-

Recensies over de reis


"Ik vond het een geweldig avontuur en had dit niet willen missen. De groep was fantastisch en daar heeft de reisleider ook zeker aan bijgedragen. We hebben mooie gesprekken gehad in ieder geval. De pijn in mijn reet is net een beetje over gelukkig...het was een mooie lange zit! Voor de aanbeveling zou ik er een rustdag inzetten. Deze dag dan wel gebruiken om iets leuks te gaan doen, bijvoorbeeld een boottocht of iets dergelijks. Het is zeker geen commentaar want als je de reis zo laat als dat ie nu is maak je ook alle mensen blij. De monteurs waren super vriendelijk en zeer behulpzaam, ze moesten een neutje lusten! Ik heb teveel hoogtepunten meegemaakt om deze te benoemen, ik vond het één en al hoogtepunt! Ik heb er vreselijk van genoten en zou iedereen aanraden om deze trip te boeken! Nogmaals dank voor de leuke dagen en geef de groeten aan de monteurs als je deze weer ziet!"

Willem de BruinOktober 2023

Wat deelnemers ons schreven:

"Contact met Motor Trails is prima verlopen. Zowel telefonisch als per mail. Het wa een onvergetelijke reis. De route die we hebben gereden was werkelijk prachtig, de plekken die we hebben aangedaan indrukwekkend. Van begraafplaats net buiten Hanoi tot een inkijkje in een Vietnamees plattelandshuisje. Van in je uppie rijden tot als palingen in een ton door Hanoi, achter een blauw helmpje aan. Wat het natuurlijk extra bijzonder maakte is dat reisbegeleider Marco de taal spreekt en het land en zijn verschillende stammen zo goed kent. Daardoor had ik als deelnemer echt het gevoel op bijzondere plekken te komen.

De reisbegeleiding was erg goed. De begeleidende crew was top. Een enkele keer waren ze vergeten aan te kondigen dat er koud bier moest zijn, maar dat werd snel opgelost.
Ik heb genoten van de dinsdagochtend, asfalt en heel lang "geen kruising", waardoor ik heerlijk voorop rijdend bochtjes heb gedraaid, Jeroen in mijn kielzog. De donderdag en vrijdag waren qua omgeving en uitzichten de mooiste dagen, denk ik. Het tochtje met de boot vond ik een welkome afwisseling, even lekker bijpraten met enkele deelnemers. Ik heb eigenlijk weinig tot geen verbeterpunten. Hartelijke groet en in januari ga ik met een aantal deelnemers borrelen en bespreken of we een 2024 reis gaan maken!"

Reinier van VeldenOktober 2023