Spanje Portugal wintertoer op naar de zon


 

Wil je even weg uit de koude en natte winter dan kun je nog zon vinden in Zuid Europa. We organiseren een eenmalige winterspecial door Spanje en Portugal met een uitstapje naar Gibraltar (VK).

De reis begint en eindigt in Girona en volgt mooie routes door het binnenland van Spanje en Portugal, hier vind je indrukwekkende gebergtes, traditionele plaatsjes, afwisselende natuur en heel veel prachtige bergwegen.

Deze reis geeft je een compleet beeld van het echte, traditionele Spanje, een motorparadijs in Europa.

Je kunt zelf naar Girona heen en terug rijden.

Je kunt ook je motor door ons naar Spanje laten vervoeren. Meer informatie hierover vind je onder bijzonderheden.

Spanje Portugal

22 Dagen


Type reis: On Road

Reistijd maanden 2023: Januari/Februari

Rijdagen: 17

Rustdagen tijdens de tour: 3

Groepsgrootte: 6 – 16 personen

Reissom Rijder:  vanaf € 2.995,-

Reissom Duo: vanaf € 2.995,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Aantal opties:
14 Januari 2023
4 Februari 2023
22
OPEN
DAGVANNAARKM
1NederlandGironaVliegen of eerder zelf erheen rijden
2GironaSue D´Urgell290
3Sue DÚrgellBroto270
4BrotoSoria300
5SoriaSan Lorenzo277
6San LorenzoToledo122
7ToledoGuadalupe191
8GuadalupeAlter Do Chao272
9Alter Do ChaoSintra281
10SintraVerblijf
11SintraEl Repilado356
12El RepiladoGaucin314
13GaucinVerblijfDagtocht Gibraltar
14GaucinGranada313
15GranadaVerblijf
16GranadaSan Jose292
17San JoseFortuna312
18FortunaValencia250
19ValenciaVerblijf
20ValenciaMequinenza320
21MequinenzaGirona304
22GironaNederlandVliegen of zelf terug rijden
4.614Totaal
Hoogte punten van de reis:

 • Lekker naar de zon in de winter

Zelf erheen rijden

Je kunt zelfstandig naar Girona rijden. Je mag je eigen route bepalen en natuurlijk zelf weten hoe lang je hier over doet. als je maar op dag 1 van het reisschema aanwezig bent in het start hotel.

Of motor op transport en erheen vliegen

Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam naar Girona en terug en de motor door ons te laten vervoeren, meerkosten voor het transport zijn 575,- pp. Je moet je motor dan wel zo’n 10 dagen vooraf bij ons afleveren. Voor de terugreis moet je ongeveer een week rekenen.

De vluchtprijs is wisselend, deze kun je zelf boeken of door ons laten verzorgen.

Motoren

Tijdens de Europa rondreizen rijd je op je eigen motor. In principe is elke motor voor deze reis geschikt. Naast een grote beurt vooraf is het belangrijk dat je met –nagenoeg- nieuwe banden vertrekt. Wij adviseren tevens een banden reparatieset mee te nemen.

Zwaarte van de reis

Deze reis is niet al te zwaar maar vooral de bergetappes zijn vrij intensief. Enige bergrijervaring is een pré. Dit komt met name door enkele pittige bergetappes over soms smalle wegen en af en toe matig wegdek. Verder rijden we alleen over asfaltwegen van redelijke tot goede kwaliteit. Wel moet je regelmatig rekening houden met langzaam verkeer, loslopende schaapskuddes en overstekende (huis)dieren. Met name in de zomermaanden kan extreme hitte een aanslag plegen op je fysieke gesteldheid. We mijden drukke verkeersaders en toeren zoveel mogelijk over rustige lokale wegen. Grote steden als Granada en Valencia zorgen nauwelijks voor problemen. De rondreis bedraagt ruim 4000 km vanaf Narbonne, dus exclusief de heen- en terugreis. De etappeafstanden variëren van 230 tot 310 km, met voldoende rustdagen.

Overnachtingen

Tijdens deze reis maken we gebruik van een diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden, variërend van houten chalets, kleine hotels, tot een enkel grootschalig toeristen hotel. De accommodatie is overal op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair. Een eenpersoonskamer is op aanvraag. Op de meeste locaties kunnen de motoren op een eigen, al dan niet afgesloten terrein worden gestald. Op de overige locaties wordt voor het hotel langs de stoep geparkeerd.

Klimaat

Spanje kent verschillende klimaatzones, globaal verdeeld in noordwest (zeeklimaat), centraal (landklimaat), en zuidoost (mediterraan). Met name in het binnenland en in het zuidoosten zijn de zomers erg warm en droog met grote kans op temperaturen boven de 40 graden. Hetzelfde geldt voor de regio van Portugal waar wij vertoeven. In voor- en najaar is de temperatuur het meest aangenaam. Neerslag beperkt zich voornamelijk tot het voorjaar en najaar en dan voornamelijk tot de noordelijke regio’s (Pyreneeën). Wel kunnen zomers plotseling opkomende heftige onweersbuien voor een natte verrassing zorgen.

Kleding

Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Naast goed ventilerende motorkleding voor hoge temperaturen is ook waterdichte motorkleding of regenkleding aan te raden, evenals een warme trui voor de hoger gelegen berggebieden in de Pyreneeën.

Volgauto

Bij deze reis gaat er een bestelbus mee voor de bagage en eventueel voor transport bij pech. De chauffeur is tevens reisleider.

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wel handig.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt obv 2 personen per kamer

 • Nederlands sprekende reisleider als chauffeur in de volgauto

 • Bestelbus voor bagage en eventueel noodvervoer bij motorpech

 • Uitgebreid reishandboek op A5 formaat

 • Route op GPS garmin

 • Landkaart Spanje

 • Reisgids Spanje

Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Optionele excursies en entreegelden

 • Maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven

 • Benzine
 • Heen en terugreis
 • Indicatie zakgeld € 750,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 975,-
 • Transport motoren € 575,-
 • Vliegticket

Recenties over de reis