Vulkanen En Plantages Bali Java Enduro Fun 14 Dagen

Vulkanen En Plantages Bali Java Enduro Fun 14 Dagen

INDONESIE || BALI – JAVA
VEEL ONVERHARDE PADEN

De start van deze avontuurlijke motorreis begint op Bali. We rijden zowel on- als off-road, de nadruk ligt op off-road rijden door kleine dorpjes, koloniale plantages, langs actieve vulkanen, door rijstvelden, groene valleien en bergachtig gebied  We nemen vooral kleine binnendoor weggetjes om het pure Indonesië te ontdekken.

Onze route gaat door de veel verschillende natuurparken, cacao/rubber- en koffieplantages. Uiteraard beklimmen we de Bromo vulkaan, we bezoeken de Kawah Ijen vulkaan en bekijken een aantal tempels op Bali.

Totale reisafstand : 1.100 kilometer

Waar overnachten:

Op Bali; Canggu, Munduk, en Lovina

Op Java; Licin, Glenmore/Kalibaru, Jember, Cemaralawang en Banyuwangi.

Hotelovernachtingen : Van eenvoudige homestay tot mooie luxe hotels/resorts/cottage waarvan enkele op een bijzondere locatie.

De tour gaat o.a. naar:

Vulkanen/bergen Bromo en Kawah Ijen en diverse Nationale Parken en koloniale plantages.

Dag 1 – Amsterdam – Vertrek

Dag 2 – Aankomst – Bali – Canggu

Bij aankomst op Bali wordt= je opgewacht door onze reisbegeleider, om vervolgens met een taxibus naar het hotel in Canggu te gaan. Hier kun je uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad of in de zee bij Echo beach dat op oopafstand te bereiken is. Het goede verzorgde hotel met zwembad in Canggu ligt tussen de rijstvelden en heeft diverse gemoedelijke cafés/restaurants alsmede kleine boutiques in de omgeving.

Dag 3 – Canggu – Munduk

De motoren staan inmiddels klaar bij het hotel voor u. Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we vrij snel via kleine binnenweggetjes/paden en door diverse Hindoe kampungs ( dorpjes ) met haar mooie rijstvelden rijden. Afwisselend verhard en onverhard krijgt u al meteen het tropische Bali gevoel met haar geweldige rijstterrassen en de vele kleine tempels. We rijden vervolgens even via het strand met zwarte vulkaanzand om vervolgens richting het bergachtige binnenland van Bali te rijden.

Onderweg zullen we een traditionele Balinese lunch hebben, genaamd babi guling.

Daarna gaan we al spelend door de “Jungle Forrest” verder met adembenemde vergezichten en komen dan uiteindelijk aan in het kleine plaatsje Munduk. Dit ligt in het Buleleng Regency gebergte, daar ligt ook ons gemoedelijke hotel met waanzinnig mooi uitzicht over de diverse bergtoppen en groene valleien met uitgestrekte rijstterrassen.

Dag 4 – Munduk – Licin ( Java )

Na het ontbijt  rijden we via de slingerende wegen van de bergen Munduk Ngadang en Aya door het midden gedeelte van Bali richting de kustweg om vervolgens in één uur met de ferry de over te steken naar Java.  Vervolgens verlaten we na de lunch verlaten de doorgaande weg en rijden naar de voet van de vulkanische berg Kawah Ijen.  Dan rijden we in dit bergachtig gebied langs schitterende rijstterrassen en volgen verrassende kleine onverharde paden door kleine dorpen. Naast rijst wordt hier ook veel groente en fruit geteeld. Verder zijn hier ook koffieplantage waar de bekende Arabica en robusta koffie vandaan komen.

Vannacht overnachten we in Licin, een gezellig kleinschalig resort met zwembad en uitzicht op de bergen.

Dag 5 – Licin- Glenmore/Kalibaru

Vandaag worden we in deze bosrijke omgeving waarschijnlijk door de dierengeluiden wakker. We hebben uitzicht op de kustlijn van Oost- Java. De rit gaat door koloniale plantages ( koffie, rubber, suikerriet) die vroeger door de Nederlandse bezetters opgezet zijn en nog steeds vrijwel intact zijn. Rijdend door de vele kleine paden en weggetjes zullen we onderweg een kleinschalige fabriekje bezoeken waar rietsuiker wordt gemaakt. Ook zullen we midden in de bossen een gebedsplaats bezoeken die bestaat uit samenkomst van diverse soorten godsdiensten.

Vannacht overnachten we in  Kalibaru. Een gemoedelijk modern kleinschalig resort met zwembad direct aan de rand van een riviertje en jungle.

Dag 6 – Glenmore/Kalibaru

Vandaag een rust of rustige dag. De omgeving is prima geschikt om een stukje te gaan wandelen in het bos, of toch voor diegene die even willen rijden kunnen we weer de plantages inrijden die vrijwel om de hoek liggen!

Dag 7 – Glenmore/Kalibaru – Jember

We verlaten de doorgaande weg en rijden door het bergachtig gebied van Gumitir de plantages op. Afhankelijk van het weer zijn sommige paden uitdagend. We rijden door verlaten bossen met schitterend uitzicht op de vallei. Op deze plantage wordt nog steeds rubber verbouwd en op kleinschalig niveau verwerkt. We rijden dieper de jungle in en de paden worden steeds smaller totdat we aankomen bij een houten bruggetje die ons over de rivier brengt. Als we de plantage uitrijden volgen we de geasfalteerde weg naar de stad Jember. Jember is de hoofdstad van Oost-Java en telt meer dan 300.000 inwoners. Het is een authentieke Indonesische stad waar weinig westerse toeristen komen. Tot laat in de avond is er een  gezellige markt “Pasar Malam” voor groenten en vlees. In het centrale park “ Alun Alun” zijn diverse warungs ( eettentjes ) waar eenvoudig, maar wel lekker gegeten kan worden. We overnachten in een modern hotel met zwembad op het da

Dag 8 – Jember – Cemaralawang/Bromo

We verlaten Jember en rijden vervolgens naar het westen door vlak uitgestrekte rijstvelden en oude koloniale plantages waar nog steeds de oude vervallen spoorlijn ligt om de gewassen ( rietvelden ) van het land te vervoeren. We zullen deels deze oude spoorlijn volgen en via kleine dorpjes uiteindelijk aankomen in Lumajang. Deze stad is een stuk kleiner dan Jember echter als je erdoorheen rijdt doet dit anders vermoeden omdat alles rondom de hoofdstraten gevestigd is, maar als je een zijstraat inslaat sta je al snel buiten de stad in de rijstvelden.

Na een lokale lunch gaan we naar de actieve vulkaan de Bromo. We verlaten Lumajang en rijden via een, voor velen, onbekende secundaire weg het Nationale Park Bromo Tengger Semeru in. Naarmate we de klim inzetten naar de top wordt het frisser en het uitzicht indrukwekkender. Het wisselende weer heeft grote invloed op dit gebergte en het kan soms warm zijn om daarna ineens koud/fris te worden. Als we de top bereikt hebben duiken we terug naar 2300 meter om in een zandzee van 8 bij 10 kilometer rondom de vulkaan de Bromo met onze motoren te ploeteren om naar de andere kant te komen waar onze overnachting is. Omdat het hotel dicht bij dit “vulkanische speeltuin” ligt vermaken we ons de rest van de dag op de motor of om naar de rand van de krater te lopen en een kijkje erin te nemen. We overnachten in is in Cemaralawang een eenvoudig hotel met goede bedden en uitzicht op de vulkaan de Bromo.

Dag 9 – Cemaralawang – Jember

Optioneel kun je de zonsopgang met de vulkaan Bromo en de berg Seneru als décor. Start  om 04.00 met een 4×4 wordt je opgehaald en rij je over de zandvlakte om daarna naar 2700 meter te rijden voor de zonsopgang.  Na het ontbijt vertrekken we al crossend door de zandvlakte naar de andere kant van de vulkaan om de afdaling in te zetten richting Lumajang. Als we de stad achter ons laten rijden we via kleine weggetjes door diverse dorpjes om vervolgens rijden we weer langs oude koloniale plantages en volgen de oude spoorweg. Na de lunch gaan we off road de plantages op die op de voet van de berg Argapura liggen. We rijden door bebost gebied en als de paden nat zijn kunnen de sporen die daar liggen uitdagend zijn.

Onze hotelovernachting is in Jember in een nieuw modern hotel met zwembad op dak en mooi uitzicht over de stad.

Dag 10 – Jember – Kawah Ijen/Banyuwangi

Vandaag rijden we eerst afwisselend  over geasfalteerde en soms onverharde wegen door diverse dorpen om bij de noordelijke ingang van het Nationale Park Kawah Ijen te komen. We rijden door uitgestrekte koffieplantages waar onder nadere de Arabica koffie wordt verbouwd voor Albert Heijn, Nespresso en vele andere grote bedrijven. De inmiddels voor velen bekende en dure “Luwak” koffie wordt hier ook geproduceerd.

We overnachten in Banyuwangi, een mooi luxe hotelresort met zwembad direct aan de kust.

Dag 11 – Banyuwangi – Lovina (Bali)

Na het uitgebreide ontbijt rijden we in 10 minuten naar de ferry die ons weer terug brengt naar Bali. Vervolgens zullen we vrij snel afslaan naar het noorden van dit tropische eiland. Al rijdend eerst langs het Taman Nationale Park om daarna via de kustweg met mooie vergezichten naar Lombok met haar vulkanische berg van bijna 3.800 meter. We zullen vroeg in de middag aankomen.

We overnachten dicht bij Lovina, een kleinschalig toeristisch dorp waar ook enkele buitenlanders hun woning hebben omdat deze plaats nog steeds gemoedelijk en autentiek is gebleven. Ons hotel ligt direct aan zee en heeft ook een infinity pool waardoor u een wel heel erg vakantiegevoel krijgt als u met een bintang ( lokaal biertje ) zich laat ontspannen in het zwembad.

Dag 12 Lovina – Canggu

Onze laatste rijdag, maar zeker niet de minste want we rijden namelijk al slingerend door diverse dorpjes en uitgestrekte rijstvelden/terrassen naar de hoogste berg van Bali, de vulkanische Gunung Agung met haar hoogste punt van ruim 3.000 meter. We rijden naar Kintamani, een plaats op 1.350 meter met uitzicht niet alleen op de berg Gunung Agung maar ook op de vulkanische berg en meer Batur. We zullen een flink stijle afdaling maken om in de oude krater te komen om daar vervolgens rond te rijden in het vulkanische zwarte zand. Ook hier zijn dorpen want immers het zwarte vulkanische zand is zeer goed geschikt om er zwarte stenen van te maken die gebruikt worden om tempels te bouwen.

Vervolgens na de lunch zullen we richting Canggu rijden maar dit doen we via Sidemen, een adembenemende omgeving van rijstterrassen en kleine dorpjes waar de tijd nog steeds stilstaat.

Al genietend van de omgeving zullen we wederom in Canggu arriveren bij hetzelfde hotel als in begin van de tour.

Dag 13 – Canggu – vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden en je kunt de laatste boodschappen doen. De meeste vluchten vertrekken in de namiddag zodat je nog kunt ontspannen op het strand of bij het zwembad. Onze reisleider brengt je op tijd naar de luchthaven terug.

Dag 14 –  Aankomst – Amsterdam

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.
Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 2 en maximaal 10
1-persoonskamer toeslag € 349,-
Upgrade naar een Kawasaki KLX 250 of Honda CRF 250 Rally € 240,-
Indicatie zakgeld: 300,- euro
Minimaal aantal deelnemers 2
Maximaal aantal deelnemers 10
Maximaal aantal passagiers 2

*Deze reis is gegarandeerd:

2 tot 4 deelnemers met een lokale Engels sprekende gids/ monteur op de motor. Prijs voor de duo reiziger in een volgauto mogelijk tegen meerpijs in overleg.

vanaf 4 deelnemers, aparte monteur op de motor. Prijs voor de duo reiziger in een volgauto mogelijk tegen meerpijs in overleg.

vanaf 6 deelnemers met Nederlands sprekende reisleider op de motor, volgauto en lokale monteur. Duo reiziger zijn welkom alleen in de volgauto.

INCLUSIEF
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle luchthaven transfers
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Veerboten van Bali naar Java en vice versa
Huurmotor Kawasaki KLX/Honda CRF 150
Lokale ervaren gids bij 2 tot en met 5 deelnemers
Nederlandse reisleiding vanaf 6 deelnemers
Monteur op de motor vanaf 4 deelnemers
Auto voor vervoer baggage vanaf 6 deelnemers

EXCLUSIEF
Benzine motoren
Overige maaltijden en drankjes
Persoonlijke uitgaven
Entreegelden nationale parken
Optionele tours zoals 4×4 jeep tour vulkaan Bromo
Lokale gidsen waar nodig
Reis- en Annuleringsverzekering
Internationaal rijbewijs
Visumkosten

Zwaarte van de reis

Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen, wat kan inhouden dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was en nu in zeer slechte toestand kan verkeren. We rijden veel op onverharde wegen en paden door plantages, over heuvels en bergen. Advies is om vooraf een off road basis training te doen, dit is niet verplicht.

Duo-passagier

Een duo-passagier is een deelnemer die samen de reis boekt met een motorrijder. De duo-passagier bij deze reis kan niet achterop de motor maar kan dus tijdens deze reis alleen mee in de volgauto.