Noord Thailand 10 Dagen Big Bikes On Road

MAE HONG SON LOOP / GOLDEN TRIANGLE

HONDA CB 500 of 650cc / KAWASAKI ER6N 650cc / KAWASAKI Versys 650cc / SUZUKI V-STROM 650cc / YAMAHA MT 9 900cc / KAWASAKI Z 800cc

Deze reis is uitermate geschikt voor een mede-passagier.
U gaat een boeiende motorreis maken in het noorden van Thailand, in de regio “De Gouden Driehoek” genaamd. We gaan zeer veel bergpassen rijden met adembenemende vergezichten. De meeste wegen, ook in de bergen, zijn van goede kwaliteit. U kunt heerlijk genieten van het motorrijden, met zeer veel opeenvolgende bochten . We rijden o.a: op de hoogste berg Inthanon, op de rim en grens tussen Thailand en Miyanmar, de Gate of Siam en langs de rivier de Mekong.

Naast het motorrijden bezoeken we meerdere traditionele dorpen, waaronder een Long Neck-dorp. U gaat een dagje met de olifanten op pad en neemt gezamenlijk een rivier- douche. U gaat ook met een dagvisum de grens over naar Miyanmar (Burma). Daarnaast gaat u smullen van de Thaise keuken met haar uitgebreide menukaart en variatie in kruiden.

Dag 1) Vertrek
U vertrekt uit Amsterdam en vliegt via Bangkok naar Chiang Mai, waar u vroeg op de dag aankomt.

Dag 2) Aankomst Thailand Chiang Mai
De reisleiding van Ride2Discover staat u op te wachten om u naar het hotel te brengen. De rest van de dag heeft u de mogelijkheid om te relaxen of kennis te maken met Chiang Mai. Aan het einde van de dag halen we de motoren op, zodat we morgen direct kunnen vertrekken.

Chiang Mai is de hoofdstad van de provincie Chiang Mai. De plaats ligt zo’n 700 km ten noorden van Bangkok, tussen de hoogste bergen van het land. De rivier Ping stroomt door de stad en is een zijrivier van de Menam.

De laatste jaren is de stad in hoog tempo gemoderniseerd, maar het is niet zo’n wereldstad als Bangkok. Er zijn vele redenen waarom er jaarlijks duizenden toeristen naar de stad komen. Onder andere vanwege zijn historisch belangrijke strategische ligging in verband met de zijde-route. Later is de stad vooral een belangrijk centrum geworden voor handwerken, paraplu’s, juwelen (voornamelijk zilver) en houtsnijwerk.

De stad maakt, met ruim 40 km², maar iets meer dan een kwart uit van het district Mueang Chiang Mai (ruim 152 km²). In dit gebied bedraagt het inwonertal circa 150.000. In de praktijk loopt de stad door naar enkele naburige districten (Mae Rim, San Sai, Doi Saket, San Kamphaeng, Saraphi en Han Dong). Het inwonertal van de aldus gevormde stedelijke agglomeratie bedraagt dan ca. 700.000, bijna de helft van de provincie Chiang Mai.

Chiang Mai zelf heeft enorm veel te bieden. Zo staan er in het centrum vele tempels, waaronder Wat Chedi Luang, Wat Phra Singh en Wat Chiang Man en vele anderen. Daarnaast is het een aanrader om de nachtmarkt (Night Bazaar) en de oude stad te bezoeken. Op deze drukke en gezellige markten kan je van alles kopen tegen lage prijzen, mits je een beetje kunt onderhandelen.

Dag 3) Chiang Mai – Mae Hong Son (MHS)
Na het ontbijt gaan we ons klaarmaken voor de eerste rit naar het Nationale Park en tevens hoogste berg van Thailand, Doi Inthanon (2.565 meter).
De hoogste berg in Thailand stond bekend als Doi Luang, maar is later hernoemd naar één van de laatste koningen van Chiang Mai.

Koning Inthanon was een conservatief persoon en een voorloper van het behoud van de bossen van Noord-Thailand. Ook zag hij in hoe belangrijk Doi Luang was voor de rivieren van Thailand. Op zijn verzoek werd zijn as, na zijn dood in 1897, aan de top van de berg geplaatst. Hier staat nu een kleine gedenkplaats waar zijn as wordt bewaard. Het altaar staat net iets verder dan het houten bord met ‘Hoogste punt van Thailand’. Deze bergketen ligt slechts een uur rijden van Chang Mai en geeft direct mooie vergezichten en heerlijke bochten om in de stemming te komen voor de rest van deze motorreis.

We rijden 2 dagen de ‘Mae Hong Son Loop’ dat bij motorrijders bekend staat om de vele opeenvolgende bochten. In totaal zult u 1.864 keer de motor lekker schuin moeten leggen, voordat u uw volgende bestemming zal bereiken!

Via Doi (berg) Ong en Doi Khun Bong rijden we naar het westen om, via het Nationale Park Mae Surin, naar Mae Hong Son te rijden.

Mae Hong Son is een mysterieuze plaats, met een zeer goed bewaard gebleven eigen cultuur, en is vooral bekend om zijn oorspronkelijke bewoners met traditionele Thai Yai kleding, de schitterende – in Birmaanse stijl gebouwd- houten tempel en de beroemde Langnekstammen. Hier krijgt elk meisje, dat bij volle maan wordt geboren, een koperen ring om haar hals.

Onze overnachting is in Mae Hong Son, zodat u in de avond de plaats kunt verkennen. Het hotel is netjes verzorgd met warm water en AC.

Dag 4) Mae Hong Son – Fang
De dag begint met een korte rit naar het Karen Long Neck-dorp.

Deze Karenvrouwen dragen al vanaf hun vijfde jaar vijf koperen ringen om hun nek. Naarmate de vrouwen ouder worden, komen er steeds meer koperen ringen bij. En zo lijkt de nek steeds langer te worden. Vandaar de naam, Longnecks.

Je zou denken dat de nek steeds verder wordt uitgerekt, maar het zijn juist de schouders die verder naar beneden gedrukt worden. De ringen zijn een onderdeel van het leven van de vrouwen, en worden dus nooit afgedaan.

We rijden verder naar het noorden en direct na het verlaten van Mae Hong Son, worden de wegen steiler en de bochten scherper, helemaal tot aan Pai waar we gaan lunchen.

We laten de Mae Hong Son Loop achter ons en gaan de komende dagen de “Golden Triangle” ( Gouden Driehoek ) rijden.

We overnachten in het centrum. Het hotel heeft warm water en AC alsmede een goede traditionele Thaise keuken. Fang lijkt een slaperig stadje, echter 500 meter van ons hotel af, bevinden zich in één straat geconcentreerde café’s en karaoke-bars!

Dag 5) Fang – Mae Sai
We rijden in de ochtend naar Doi Mae Salong. Het gelijknamige plaatsje heet nu Santikhiree en werd in 1969 gesticht door de soldaten van de Kwomintang als Mae Salong, nadat zij in 1949 waren verslagen door Mao Zedong. De Thaise overheid keurde het goed dat de soldaten daar verbleven, maar zij moesten wel het communisme onderdrukken. Ze moesten dit doen, omdat de Thaise overheid verwachtte dat door de Vietnam-oorlog het communisme belangrijker zou worden binnen de bergvolkeren. In ruil voor die hulp kregen de soldaten de controle over de plaatselijke opiumhandel en mochten ze ook belasting daarover heffen.

In 1980 trok de opiumkrijgsheer Khum Sa zich terug, hierdoor werd Mae Salong veiliger. De Thaise overheid kreeg toen weer de macht over de plaats en stimuleerde het verbouwen van andere gewassen dan opium. Door de slechte reputatie van Mae Salong, werd de naam veranderd in Santikhiree. De nakomelingen van de soldaten maken nog steeds een groot deel uit van de bevolking van Santikhiree, maar er wonen ook mensen van de Akha en van de Mien. In 1980 werd een weg aangelegd naar de plaats. In Santikhiree staan nu huizen van bamboe, er wordt Yunnanees gesproken en wordt er vooral thee verbouwd.

We vervolgen de weg over diverse bergen en stoppen even bij Doi Tung Royal Palace. Een mooi aangelegde tuin met in de nabijheid de “Royal Villa” van de moeder van de Koning. Daarna rijden we op de rim, die Myanmar en Thailand scheidt. Heel even gaat u door een grenscontrole heen en rijdt u in Myanmar, het oude Burma. Deze weg kent vele steile gedeeltes, maar heeft ook een geweldig uitzicht over de bergen van Myanmar.

We overnachten in Mae Sai, de meest noordelijke plaats direct bij de grens van Myanmar. Het 3***-hotel is een beetje gedateerd en heeft een statige Chinese uitstraling dat perfect past bij de omgeving.

De doorgaande weg van en naar de grenspost verandert ‘s avonds in een levendige markt, dat van alles te bieden heeft zoals: kleding, eten, maar ook voetmassages.

Dag 6) Mae Sai – Chiam Kham
Rond 08.00 uur maken we ons klaar voor de rit naar de Mekong rivier en de Golden Triangle (gouden driehoek): Thailand, Myanmar en Laos. Het gebied waar we doorheen rijden, is vooral berucht vanwege haar opium. Overdag merkt u er niets van, maar ‘s nachts schijnt er nog steeds veel gesmokkeld te worden met de buurlanden.

De Mekong rivier, waar we vandaag grotendeels langs rijden, is 4909 kilometer lang en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië. De rivier loopt achtereenvolgens door de landen China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam.

In de rivier leeft het grootste soort meerval ter wereld, die met uitsterven bedreigd wordt en waar in gedeeltes van Thailand op wordt gevist, ondanks een verbod.

Vervolgens rijden we een indrukwekkende rit over diverse gebergten aan de grens met Laos en Phu Chi Fa. Wanneer het weer het toelaat, heeft u een spectaculair uitzicht over diverse bergen en dalen alsmede bij Phu Chi Fa een adembenemend uitzicht over de bergen van Laos.

De vele bochten die u wederom rijdt, brengt u naar het plaatsje Chiam Kham, waar we overnachten aan de rand van het centrum. Het hotel heeft warm water en AC alsmede een mooi uitzicht op de aangrenzende rijstvelden en de bergketens erachter. Op loopafstand is er een populair restaurant met live muziek voor de welgestelde Thai.

Dag 7) Chiam Kham – Nan
Ondanks dat we al veel bochten gereden hebben, kunnen we vandaag “circuit”- rijden in de bergen. De wegen aldaar zijn breed, zeer rustig, met uitstekend asfalt en aaneengeschakelde korte en lange bochten die u met een gecontroleerde hoge snelheid kunt bedwingen zonder risico’s te nemen!

De overnachting vindt plaats in Nan. Aan de rand van het centrum hebben we houten chalets met warm water en AC. Het centrum is op loopafstand. Ook hier bevinden zich enkele café’s en karaoke-bars, om met name de lokale bevolking te vermaken.

Dag 8) Nan – Chang Mai
Via de nationale parken Doi Phu Nang en Chae Son rijden we weer naar Chang Mai.
Helaas is dit de laatste gezamenlijke avond en kunnen we, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje, deze bijzondere reis gepast afsluiten.

Dag 9) Vertrek naar Nederland
De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. U wordt door de begeleiders van R2D naar het vliegveld gebracht.

Dag 10) Aankomst Nederland

Sluiting inschrijving: 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.
Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4
Duo-passagier : i.c.m. motorijder

1-persoonskamer toeslag € 265,-

Prijs is inclusief :
Vliegticket inclusief belastingen
Huur gekozen motor
Transport van- en naar luchthaven Chiang Mai
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Ride2Discover reisleiding

Prijs is exclusief :
Benzine
Eventuele inentingen ( raadpleeg uw huisarts of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven Bangkok of Chiang Mai (Gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB verkrijgbaar ( € 19,- )
Middag- en avondeten en drank ( +/- € 15,- p/d )