Mongolie Eindeloze Landschappen

MONGOLIE EINDELOZE LANDSCHAPPEN 11 DAGEN OFF ROAD

Van de hoofdstad over de weelderige, groene steppen, tussen de turkoois gekleurde meren en door de heuvels en bergen, zullen we de meest spectaculaire regio van Mongolië doorkruisen van het centrum naar het noordwesten. Tijdens onze verkwikkende ritten, zullen we de authentieke cultuur van de Eagle Hunters ervaren en overnachten met nomadische families in hun Gers in het midden van nergens. Het ruige Mongolië is een adembenemende avontuurbestemming waar oude tradities nog steeds dagelijks worden beoefend door de hardlopers van de uitgestrekte steppen en woestijnen van het land. Deze motorreis door Mongolië is ontworpen om je een buitengewone en fantastische ervaring te geven, ondergedompeld in het nomadische bestaan ​​als een vrije, wilde geest.

Accommodatie hotels, Deluxe Mongoolse Gers
Motorbike KTM 350 EXC
Moeilijkheidsgraad Uitdagend
Gemiddelde dagelijkse afstand 241 km
Totale afstand 1930 km
Max. rijders per tour 10

highlights
Geniet van de wilde open ruimtes die Mongolië te bieden heeft buiten de gebaande paden
Geniet van de fantastische en redelijk onbekende Mongoolse cultuur en gastvrijheid
8 dagen op een geestverruimende KTM 350 EXC zonder zorgen ter wereld
De puurste meren van Mongolië heten u welkom
Vismogelijkheden bij meren
Een scala aan wegcondities, zelfs extreme off-road delen door de bergen
Ervaar de adelaarsjacht met de Kazachse mensen
Bezoek nomadenfamilies

Dag 1 – vlucht Amsterdan naar Mongolie Ulaanbaatar

Dag 2 – Ulaanbaatar
Welkom in Mongolië! Alle rijders worden opgehaald van het vliegveld en overgebracht naar een hotel in het centrum van de stad, waar we de staff ontmoeten en een briefing ontvangen over veiligheid en regels. Diner met de staff en overnachting in een hotel.

Dag 3 – Ulaanbaatar naar Elsen Tasarkhai (220 km, 6-7 uur, 100% off-road)
Onze eerste bestemming met de motor, zijn de duinen. Elsen Tasarkhai is een lengte van 80 km van de Mongoolse zandduinen van Els, die zich uitstrekken van de provincies Tuv, Uvurkhangai en Bulgan helemaal naar het westen om deel uit te maken van het Khugnu Khan-gebergte. Diner en overnachting in een Ger Camp.

Dag 4 – Elsen Tasarkhai-zandduinen naar de Orkhon-waterval (173 km, 7-8 uur, 100% off-road)
Zadel je paard ( motor ) op voor de steilste Mongoolse waterval, de Orkhon, in Orkhon Valley, een UNESCO-werelderfgoed. Onderweg stoppen we in de oude Mongoolse hoofdstad Karakorum. Diner en overnachting direct bij de waterval in een Ger Camp.

Dag 5 – Orkhon Waterfall to Hot Spring (169km, 6-7hrs, 100% off-road)
Vanaf de waterval rijden we berg- en bospaden naar het westelijke deel van Mongolië en verder naar de “Blue” Hot Spring. Onderweg stoppen we bij een dorp om de Nomaden te ontmoeten en te genieten van echte Mongoolse gastvrijheid en gerechten, voordat we op weg gaan naar wat welverdiende ontspanning in het natuurlijke warme water. Diner en overnachting aan de rivier in een Ger Camp.

Dag 6 – Hot Srping naar White Lake (200 km, 8 uur, 20% off-road)
Dit is uw kans om dat gas helemaal open te draaien, langs kleine Sovjetsteden naar een van de zuiverste watermeren in Mongolië, White Lake in het Khangai-gebergte. We stoppen onderweg op een zwarte markt en de slapende Khorgo-vulkaan. Diner en overnachting in een Ger Camp.

Dag 7 – White Lake naar Black Lake (328 km, 8 uur, 100% off-road)
Van White Lake gaan we naar het Black Lake in de provincie Zavkhan in het westelijke deel van Mongolië. Dit meer is omgeven door zand en rotsachtige bergen. We rijden langs hoge bergen en kliffen met prachtige landschappen van de provincie Zavkhan. Diner en overnachting in een Ger Camp.

Dag 8 – Black Lake naar Khyargas Lake (320 km, 8-9 uur, 100% off-road)
Mini Dakar-dag waarop je naar het Khyargas-meer rijdt, is een van de vier meren die meer dan 1000 km² in Mongolië beslaan. Jaren van regenwaterafvoer hebben vele kreken en goten gesneden die uit dit meer leiden. Aan de zuidkant bieden de witte marmeren rotsen een spectaculair landschap. Vissen is populair bij het Khyargas-meer en we hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen. Diner en overnachting in een Ger Camp.

Dag 9 – Khyargas Lake naar Ulgii (420 km, 9-10 uur, 100% off-road)
Na de warming-up van gisteren is het vandaag de off-road , de zwaarste dag van de reis vandaag! Onze route voert ons over de meest spectaculaire bergen, valleien, open velden en langs enkele prachtige turquoise meren totdat we de stad Ulgii bereiken, waar 80% van de Kazachse bevolking woont. Diner en overnachting in een Ger Camp.

Dag 10 – Ulgii’s Eagle Hunters (100 km, 3-4 uur, 100% off-road)
Een korte rit levert ons de oude talenten van de adelaarsjagers en hun adelaars op. We zullen wat tijd doorbrengen met de meesters voordat we teruggaan naar Ulgii voor de nacht. Diner en overnachting in een hotel.

Dag 11 – Terug naar Ulaanbaatar (vlucht van 3 uur)
Het is tijd om onze Tour te beëindigen en een vlucht terug te nemen naar Ulaanbaatar. Je wordt overgebracht naar een hotel in Ulaanbaatar om je op te frissen voordat je terug naar het vliegveld wordt gebracht voor je vlucht naar huis.

Inbegrepen
Binnenlandse vlucht Ulgrii naar Ulaanbaatar
Alle grondtransfers in Mongolië
KTM 350 EXC en brandstof voor de hele reis
Accommodatie (twin sharing hotels / twin sharing ger) netjes en schoon
Ontbijt en diner in het hotel / ger en lunch onderweg in lokale restaurants
Nederlandse reisleiding op de motor
Engelstalige gids op de motor
Medische uitrusting
Mechanica met alle benodigde reserveonderdelen
Ondersteunend voertuig
Mineraalwater wordt tijdens de expeditie verstrekt

Niet inbegrepen
Internationale vlucht Ulaanbaatar Mongolie
Visa
Alle medische / reisverzekering en persoonlijke uitgaven
Alle schade aan de motorfiets moet volledig door de bestuurder worden gedekt.
Alle drank/alcohol
Alle toegangsprijzen voor het monument
Tips voor de staff