Midden En Noord Vietnam Cultuur 21 Dagen

We rijden over prachtige wegen door de bergen en bezoeken kleurrijke markten waar we regemaltig bergstammen tegenkomen. We krijgen een voorproefje van de  gevarieerde Vietnamese keuken en bekijken historische bezienswaardigheden.

Deze reis beginnen we in de prachtige oude stad Hoi An, deze ligt langs de kust en een grote rivier. Hoi An heeft een kleurrijke markt en traditionele straten met koloniale panden en heiligdommen waar de Chinese invloeden zichtbaar zijn. Tijdens de eerste dagen van onze motor tour bezoeken we de historische Hindoe site van My Son. We maken een wandeling door de verboden paarse stad Hue en dalen af in de tunnels van Vinh Moc. In de vroege ochtend rijden we door prachtige valleien, langs ruige bergen, uitgestrekte rijstvelden, kleine bergdorpjes en we komen veel bergvolkeren in kleurrijke, traditionele kleding tegen.

We eindigen via dijk routes in het groene Hanoi.

Een reis met de motor door dit onbekende gebied  waar je kennis maakt met de schoonheid van Noord-Vietnam. Deze motorreis combineert het plezier van motorrijden met het ervaren van de cultuur en de geschiedenis, het ontmoeten van mensen, en je wordt gegrepen door de natuur. We vermijden de grote wegen; de wegen zijn meestal verhard, maar niet altijd van goede kwaliteit. Er zijn een paar korte avontuurlijke paden die geen off-road ervaring vereisen.

Tenslotte bezoeken  we “Ha Long Baai op het land”. Optioneel kun je deze reis verlengen met 2 dagen en per boot Ha Long Baai bezoeken, een van de Wereld Wonderen van de natuur, en UNCESCO world heritage site,

Dag 1 – Vertrek Amsterdam

Dag 2 – Aankomst Hoi An
Je komt aan op de luchthaven Da Nang in de ochtend of de middag, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Het is 45 minuten rijden naar het hotel in het centrum van de oude sfeervolle stad.

Hoi An een is een kleine sfeervolle stad met traditionele huizen die veel reizigers als een van de meest aantrekkelijke en leuke plaatsen in Vietnam ervaren. Het ligt langs een rivier en er is een kleurrijke markt en traditionele straten met koloniale panden en heiligdommen waar de Chinese invloeden zichtbaar zijn.

Dag 3 – Hoi An – verblijf
Vandaag maken we een testrit op de motoren en rijden naar My Son (30 km van Hoi An). My Son was vanaf de tweede eeuw na Christus het politieke en religieuze centrum van de Champa mensen die de hindoegod Shiva vereerden. Tussen de vierde en de twaalfde eeuw verrezen hier maar liefst 71 religieuze gebouwen. Na de 15de eeuw is het complex verlaten.  De oorlog heeft zijn sporen nagelaten, maar het is nog steeds een interessante en aantrekkelijke plaats om te bezoeken

De rest van de dag, die kunt je de stad verder verkennen. Je kunt een boottocht maken over de rivier en het nabijgelegen strand bezoeken. In Hoi An zijn heerlijke restaurants en charmante cafés in overvloed.  Overal hangen gekleurde lampionnen waardoor vooral in de avond Hoi An nog sfeervoller is.

Dag 4 – Hoi An – Hue
We rijden richting het noorden via de Marble Mountains in Da Nang. Tijdens de oorlog zijn Amerikaanse schepen langs de kust vanuit de grotten in deze bergen gebombardeerd. Tegenwoordig is het een marmeren steengroeve en de omliggende dorpen zijn de thuisbasis van marmer kunstenaars. Daarna nemen we een adembenemende bergpas langs de kust, door het Bach Ma National park, en eindigen in Hue. Daar bezoeken we de oude Citadel van Hue Tu Cam Thanh, waar zich de verboden paarse stad bevindt dit was het privé verblijf van de keizer en ligt exact in het midden van het complex.

Dag 5 – Hue – Dong Hoi
We bezoeken de indrukwekkende Vinh Moc tunnels. Waar de Cu-Chi tunnels in het zuiden – in de buurt van Ho Chi Minh stad – vooral functioneerde als oorlog routes, zijn de Vinh Moc tunnels schuilplaatsen voor inwoners van het dorp om te ontsnappen aan de intensieve Amerikaanse bombardementen. In die tijd woonden er ongeveer 60 gezinnen en zijn er 17 kinderen geboren.

Na de rondleiding, gaan we terug op onze motor en volgen we deel de Ben Hai Rivier langs de grens van de Gedemilitariseerde Zone (DMZ). Na een bezoek van een indrukwekkend monument rijden we via de kust naar Dong Hoi. Tijdens de Vietnam oorlog is deze stad verwoest . Deze stad is helemaal vernieuwd en heeft prachtige stranden, kleurrijke markten en heerlijke Vietnamese koffie.

Dag 6 – Dong Hoi – Phong Nha
Vandaag rijden we een avontuurlijke route door een deel van het Ke Bang Nationaalpark. Dit park bestaat voor 90% uit primair bos dat niet is beïnvloed door de mens en dat zorgt weer voor een hoge mate aan biodiversiteit. Hier vinden we ook het meest geheime deel van de Ho Chi Minh trail: het DMZ gedeelte: de Gedemilitariseerde Zone. Tijdens de Vietnam Oorlog, was dit een neutrale zone tussen Noord-en Zuid-Vietnam. De US Minister van Defensie heeft deze zone vastgesteld en deze zone is naar hem vernoemd, de McNamara lijn. Deze lijn is onderdeel van een lint  van andere bases.  Dit is tevens het smalste deel van Vietnam  slechts 90 kilometer tussen Laos en de kust

In de middag maken we een boottocht voor een bezoek aan de Phong Nha grotten. Deze grotten werden ongeveer 250 miljoen jaar geleden gevormd en zijn de grootste van de wereld en de mooiste grotten in Vietnam. De grot is minstens 8 kilometer diep met een netwerk van ondergrondse rivieren. We overnachten in een klein dorpje in de buurt.

Dag 7 – Phong Nha – Thai Hoa
Vandaag is een dag reizen. We rijden op de beroemde weg richting Ho Chi Minh, en we blijven op deze weg naar het noorden. Deze legendarische weg was ooit een weg dwars door de jungle die de Noord-Vietnamese troepen gebruiken voor het bevoorraden van de Vietcong in het zuiden tijdens de Vietnam oorlog.

We volgen spectaculaire  en afgelegen wegen door de bergen. We rijden langs het Vu Quang Nationaalpark, een afgelegen gebied op de grens met Laos. Enkele jaren geleden, werd de saola of spindlehorn, ook bekend als de Vu Quang os, voor het eerst gespot. Het is een van de zeldzaamste dieren in de wereld. Mensen van de Muong etnische minderheidsgroep leven in en rond dit nationaal park.

Dag 8  – Thai Hoa – Tam Coc
Wij volgen de Ho Chi Minh trail en rijden door kleine dorpjes en rijstvelden. De weg wordt smaller en de regio is dun bevolkt.  Hier komen nauwelijks toeristen. We zien hoe het leven op het platteland van Vietnam is. We rijden verder door kleine dorpjes, langs rubberplantages, thee, graangebieden en afgelopen waterbuffels die grazen en ploegen in de rijstvelden. Opvallend is in dit gebied zijn er meer kerken dan tempels.

Dag 9 – Tam Coc – verblijf
Vandaag nemen we een tocht in een roeiboot  (1,5 uur)  door de prachtige kalkstenen bergen, natuurlijke grotten en we zien traditionele landbouwactiviteiten. Het is een korte rit naar Hoa Lu, de oude hoofdstad van Noord-Vietnam. Er zijn een aantal  tempels gebouwd ter ere van onder andere de eerste Vietnamese keizers Đinh Tiên Hoàng (924-979) (r. 968 – 979), na de bevrijding van het land van de heerschappij van de zuidelijke Chinese Han-dynastie.

Dag 10 – Tam Coc – Mai Chau
We vervolgen onze weg richting het westen. We rijden op smalle rustige landelijke wegen, langs een paar natuurparken, naar Mai Chau. Deze stad ligt in een idyllische vallei, ingesloten door heuvels en rijstvelden. De vallei heeft verschillende Thaise dorpen, gekenmerkt door traditionele paalwoningen. Als we voldoende tijd hebben maken we een omweg  over off road weggetjes door de heuvels en bezoeken  een eetstokjes fabriek.

Dag 11 – Mai Chau – Nghia Lo
Wij worden gewekt door de indrukwekkende natuur, je hoort beekjes stromen en vogelgezang.  Vandaag volgen we weer smalle maar verharde wegen. Het is een prachtige omgeving en langs de route zijn er vele kleine dorpjes en theeplantages. S’morgens komen we vooral Thaise mensen tegen maar later in de dag zien we steeds meer  mensen van het Hmong-volk.  We steken over bij de zwarte rivier op een pontje en komen terecht op de hoofdweg naar Nghia Lo. Dit is een snel groeiende stad in de bergen. Nghia Lo ligt op de kruising van twee belangrijke wegen. In de stad zult je Dao en Hmong mensen tegenkomen.

Dag 12 – Nghia Lo – Sa Pa
We rijden verder naar het noorden. Het landschap is hier erg mooi. Aan weerszijden van de wegen zijn er groene rijstvelden, gebouwd tegen de bergwanden. We rijden door de bergen en kruisen een aantal hoge passen. Er zijn meer Dao mensen in dit gebied. 40 kilometer voordat we in Sa Pa zijn, klimmen we de hoogste pas van deze reis. Sa Pa is de meest touristische plek die wij op deze reis bezoeken. Als we hier niet in het weekend voor de markt komen, zien wij niet zoveel andere toeristen.

Dag 13 – Sa Pa – verblijf
Sa Pa is gelegen op een hoogte van 1.500 meter; tijdens de Franse kolonisatie was het een zomer retraite om te ontsnappen aan de verstikkende hitte in de lagere delen van het land. Het is een charmante plek om een dagje te blijven. Je kunt wandelen in de vallei net achter de stad, een fiets huren of rustig de stad en de markt verkennen.

Dag 14 – Sa Pa – Bac Ha
We rijden de eerste 110 kilometer van de dag op een volledig verharde weg. Onderweg stoppen we in Lao Cai nemen een kijkje bij de Chinese grens. De rode rivier scheidt de twee landen hier en een spoorbrug verbindt de landen opnieuw. Aan de overkant van de rivier zie je  de hoge gebouwen van het relatief veel rijkere China. Wij  volgen nog een paar kilometer de snelweg en slaan vervolgens af op een landweg die slalont richting het Oosten langs de Chinese grens. Onze reis vervolgt langs kronkelige wegen door heuvelachtig landschap, rijstterrassen en met uitzicht op de rivier. Bac Ha is een typisch Noord-Vietnamese dorp met levendige volkeren, gelegen in een vallei.

Dag 15 – Bac Ha-Ha Giang
Net ten noorden van de Bac Ha slaan we op een klein weggetje rechtsaf. We rijden dan door een spectaculair gebied bezaaid met gekartelde rotsen. De mensen van de Hmong-dorpjes zijn verrast om ons te zien hier komen nauwelijks buitenlanders en zeker niet op een motor! Na een mooie afdaling komen we in Xin Man. Net buiten Xin Man steken we de brug over en slaan rechtsaf. We volgen de rivier naar het dorp Huang Su Phi. Er zijn veel mensen van de Nung mensen hier. Verder zijn er vele Nung dorpjes onderweg. Na iedere bocht is er een andere blik op de prachtige groene terrassen. Zodra we de kruising met de snelweg bereiken, zullen we  kleine wegen volgen richting de hoofdweg. Voor het laatste stuk naar Ha Giang rijden we over de hoofdweg.

Let op het drukke verkeer. Ha is Giang de hoofdstad van de provincie. We overnachten in een resort aan de rivier, net buiten het centrum.

Dag 16 – Ha Giang – Dong Van
We rijden weer vroeg voor onze rit door een uitzonderlijk mooi en uniek karst berggebied. Het is een UNESCO World Heritage site, ‘Kart Plateau Geopark’ lokaal bekend als ‘Dong bestelwagen – Meo Vac’, na de twee grootste dorpen. Onmiddellijk na  Ha Giang, versmalt de weg en klimmen we over een mooie pas. We nemen de tijd om te kijken naar het adembenemende landschap en de hardwerkende bergstammen die in staat izijn maïs te groeien op schijnbaar onmogelijke plaatsen.

Dag 17 – Dong Van – verblijf
Vandaag nemen we de tijd om de omgeving te verkennen, ontspannen in de stad, of beide. Optioneel is kun je een bezoek brengen aan een voormalig Hmong king’s Palace. Een kort maar avontuurlijk parcours brengt ons verder richting het noorden, naar de Chinese grens. We kunnen ook een paar korte rondjes rijden over kleine paden door kleine gehuchten.

Dag 18 – Dong Van – Bao lac
Vanmorgen worden we wakker bij de spectaculaire Ma Pi Leng Pass. Het zijn slechts 21 kilometer, maar Vietnamese dichters hebben hun liefde hiervoor verklaart. Wij nemen ruim de tijd vandaag om deze bijzonder omgeving te verkennen. Het is een rustige route via een golvend landschap bedekt met rijstterrassen.

Dag 19 – Boa Lac – Ba Be
We rijden langs smalle wegen naar het Ba meer. Na het oversteken van een rivier, waarvoor we hebben de motoren op kleine boten vervoeren,  komen we aan bij onze accommodatie. Het Ba meer bevindt zich in het gelijknamige national park.  De meren zijn omgeven door rotsen van het puntige karst. Het Nationaal Park bestaat uit kalksteen, dus er zijn meren, watervallen, grotten en vreemde rotsformaties in overvloed. Je kunt zeldzame diersoorten tegenkomen zoals de king cobra, de Aziatische zwarte beer en de Aziatische goudkat, en er zijn meer dan 350 verschillende soorten vlinders. Het meer van Ba is het grootste van het land. Het is ongeveer zeven kilometer lang en één kilometer breed. Binnen het park zijn grenzen er zijn ook een aantal dorpjes met etnische minderheden, zoals Tay, Witte H’mong en Red Dao.

Dag 20 – Ba Be – Hanoi
Vandaag is een lange dag rijden terug naar de hoofdstad. In de ochtend zijn de wegen nog rustig maar na Nguyen wordt het drukker. Het is de laatste etappe van de reis maar misschien de meest bijzondere. Voor veel deelnemers is rijden in de stad in de massale verkeer een fantastisch einde en ervaring  van de reis.

Dag 21 – Hanoi – verblijf
Vandaag kun je Hanoi verkennen. Tijdens het koloniale tijdperk was Hanoi de hoofdstad van Frans-Indochina. De Franse geschiedenis is nog duidelijk zichtbaar zijn, bijvoorbeeld door de brede boulevards en de oude villa’s. Je kunt rond de oude wijk, de kleine straten en drukke winkels wandelen. Of bezoek musea en pagodes. ‘S avonds kun je genieten van heerlijke Vietnamese gerechten tijdens het diner.

Dag 22 – vertrek
Vandaag vertrek je naar Hanoi luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

VERLENGING

Dag 21 – Hanoi – Halong Baai
In de ochtend word je opgehaald vanaf je hotel en in een minibus naar Halong Baai gebracht. Dit is een rit van circa vier uur. De puntbergen in de baai van Halong maken deze baai erg bijzonder. Het is prachtig om hier met de boot doorheen te varen. Je komt rond de middag aan in Halong Baai. Hier ga je aan boord van een traditionele boot, deze deel je met andere (internationale) reizigers. Je vaart vervolgens de baai in en zal op de boot op een mooie lokatie overnachten. Indien er interesse voor is, zullen wij bij verschillende grotten een stop maken.

Tijdens deze reis rijd je op een Kawasaki KLX 150cc.  Mocht je de voorkeur hebben voor een  Honda XR 250cc motor dan kost dit 324,- euro extra, geef dit dan door bij de inschrijving. De 250 cc zijn beperkt beschikbaar.

Reisleider
Deze reis zal worden begeleid door een meertalige Europese reisleider op een motorfiets. Onze gids kent de routes heel goed en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van motorreizen.

Volgauto
Tijdens deze reis zal een volgauto een  4×4 landcruiser meerijden. Deze volgauto wordt bestuurd door onze lokale vaste chauffeur die tevens mecanicien is. De volgauto zal de bagage, onderdelen en gereedschap vervoeren. In de volgauto is plaats vrij voor eventuele duo-passagiers, die even niet achterop willen of kunnen meerijden.  De mecanicien zorgt dagelijks voor onderhoud en reparatie van de motoren.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis door het noorden van Vietnam rijden we niet op grote hoogte en niet door extreem verlaten gebieden. We rijden op lichte motoren die de reis zeer toegankelijk maken voor ook rijders die nog nooit eerder een avontuurlijke motorreis gemaakt hebben. De dagafstanden zijn niet lang zodat er veel tijd en mogelijkheid is om onderweg te stoppen om foto’s te maken of dorpjes te bezoeken. Moeilijk kan echter zijn de deelname in het extreem drukke verkeer in en rond Hanoi. Ook dien je er rekening mee te houden dat op de hoofdwegen die wij zoveel mogelijk vermijden het druk kan zijn met vrachtwagens die de verkeersregels niet zo nauw nemen.

Off Road
Slechts een klein gedeelte van de reis gaan over onverharde wegen en of paden. Deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter bij slechter weer dan voorzien kunnen juist deze off road dagen lastig zijn.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming hand-schoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het regenseizoen is in het noorden van Vietnam van juni tot enmet eind augustus. Wij plannen de onze reizen hiervoor of na. Toch kan het weer alle voorspellingen negeren je dient dus op alle reizen rekening te houden met een mogelijke regenbui. Tenslotte kan het in december en januari vrij koud worden in de bergen het is dan aan te raden warme motorkleding mee te nemen.

Overnachtingen
Tijdens deze reis verblijven we in een mix aan onderkomens van semi-luxe hotels, eenvoudige hotels tot gastgezinnen.

Motor verzekering
Motoren hebben een standaard aansprakelijkheidsverzekering. Er is geen mogelijkheid om schade aan de motor te verzekeren. Schade veroorzaakt door jou als motorrijder moet  aan het eind van de reis worden betaald om de motor weer te kunnen repareren.

Visa
Voor Vietnam bestaat de mogelijkheid om een visum bij aankomst op de luchthaven van Hoi Ann te kopen. Dit kost 25 usd. Echter dit is uitsluitend mogelijk als je in het bezit bent van een zogenaamde uitnodigingsbrief. Deze brief regelen wij voor je en de kosten hiervan zin inclusief de reissom.

Rijbewijs
In Vietnam mag je sinds 1 januari 2016 officieel met een internationaal rijbewijs motor rijden.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.