Indonesie 16 Dagen Ontdek Bali En Oost Java On Road

Met een KAWASAKI KLX Enduro of een Big Bike BALI en 00ST JAVA verkennen

INDONESIE || BALI – JAVA

De start van deze avontuurlijke motorreis begint op Bali ( Canggu ). We rijden vanaf Bali naar Java en weer terug. De route is on-road door kleine dorpjes, rijstvelden, heuvel/bergachtig gebied en naar de enorme vulkanen op Bali: de vulkaan Batur en in Oost / Midden Java, Merapi, Bromo en Kawah Ijen.

Opmerking :
U heeft de mogelijkheid om deze motorreis in 15 of 16 dagen te maken. 15 dagen betekent dat u een dag later aankomt, bij de groep aansluit en direct de volgende dag op de motor vertrekt.

Totale reisafstand : 2.600 kilometer

Waar overnachten:
Op Bali: Canggu en Lovina.
Op Java: Kalibaru, Blitar, Jogjakarta, Madiun, Batur, Cemara Lawang en Ketapang.
Hotelovernachtingen : de meesten zijn 3*** of 4**** – hotels/resorts/cottages.

De tour gaat o.a. naar:
Vulkanen / Bergen: Agung, Batur, Merapi, Bromo, Kawah Ijen, Kelud, Kawi, Kukusan, Arjuno, Pohen, Kidul, Segunglung en Raung.

Optie excursies:
Tempels Borobudur en Prambanan, 4×4 jeep tour zonsopgang vulkaan Bromo en wandeling van 1,5 uur naar de rand van de actieve krater. Bezoek paleis van de sultan en kraton in Jogjakarta en meer…….

DAG 1) Vertrek
Vandaag vertrekt u naar Bali om een bijzondere ervaring mee te maken, namelijk: op een Big Bike rijden in Indonesië.

DAG 2) Aankomst Canggu ( Bali )
Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door de begeleiders van R2D, om vervolgens met een taxibus naar het hotel in Canggu te gaan. Hier kunt u uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad, met mooi uitzicht over Brawa beach dat op loopafstand te bereiken is. Het hotel ligt tussen de rijstvelden en heeft diverse gemoedelijke cafés/restaurants alsmede kleine boutiques in de omgeving.
Onze overnachting is in Canggu: een luxe hotel met zwembad op het dak. Diverse winkeltjes, restaurants en het strand zijn op loopafstand te bereiken.

DAG 3) Canggu ( Briefing/ motor ophalen )
Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk e.e.a. doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden. In de namiddag gaan we de motoren ophalen en zullen daarna een kleine ronde maken om aan de motor en het verkeer te wennen.

DAG 4) Canggu – Lovina ( vulkaan Batur )
Vandaag gaat de motorreis beginnen. We rijden eerst 1 uur op de twee-baans hoofdweg om snel de drukte achter ons te laten. Na Padangbai slaan we af, gaan het binnenland in en rijden een aantal uren langs de hoogste berg van Bali: Gunung Agung ( 3.142 meter ). De laatste keer dat deze vulkanische berg is uitgebarsten was in 1963. Direct aan het begin van de korte, maar wel steile, klim rijden we weg van de kust om via diverse rijstvelden/terrassen, die Bali rijk is, richting de vulkaan en het meer Batur te rijden. Deze vulkaan is de meest actieve van Bali en is de laatste 200 jaar meer dan 20 keer uitgebarsten. De grootste eruptie was in 1917, toen meer dan 1000 mensen omkwamen.
Tijdens onze lunch en als we met de motor er naartoe rijden zien we dat de voet van deze vulkaan bedekt is met lava van oudere uitbarstingen. We vervolgen de noordelijke bergweg om af te dalen naar Noord Bali.
Via kleine kampung weggetjes ( dorpjes ), waar geen toerisme komt, rijden we met onze BMW-motoren door en zien dat de lokale bevolking u met bewondering en verbazing aanstaart.
Onze overnachting is in Lovina Beach, 100 meter van het strand en direct bij de winkeltjes, kleine bars en restaurants waar heerlijk indonesisch en ook westers gegeten kan worden.

DAG 5) Lovina – Kalibaru ( Java )
Deze dag begint eerst met een korte tour over de noordelijke kustweg van Bali. Vervolgens slaan we af en gaan al slingerend, met veel bochten, richting Buyanmeer dat op 1.600 meter ligt. We doorkruisen Bali over de diverse bergen met vele bochten en geweldig uitzicht over rijstvelden en de kustlijn. Het laatste deel op Bali wordt afgelegd op de hoofdweg, om aan te komen bij Gilimanuk. Hier nemen we de ferry ( 1 uur ) om over te steken naar Java. We rijden de zuidelijke weg langs de vulkaan Raung, die in 2015 nog zeer actief was, en doorkruisen de vele uitgestrekte rijstvelden en plantages die deze streek rijk is.
Onze overnachting is in Kalibaru, een ruim opgezet hotelresort met grote tuin alsmede het zwembad en imposante lounge/receptie.

DAG 6) Kalibaru – Blitar
Direct bij aanvang gaan we al slingerend naar Jember. Rond deze stad liggen veel tabakplantages, die deels opgezet zijn in de koloniale tijd. We zullen even stoppen om een droogschuur binnen te gaan, waar de tabak wordt gehangen om te drogen. Vervolgens rijden we langs een irrigatiekanaal, dat ook door de Nederlanders is aangelegd in de koloniale tijd, naar Lumajang.
Na de lunch gaan we genieten van de vele bochten op de voet van de berg Semeru ( 3.676 meter ). Deze vulkaan is vaak actief en laat regelmatig een klein wolkje de ruimte in spugen. We rijden naar Blitar, waar de eerste president van Indonesië vandaan komt en begraven ligt in zijn mausoleum.
Onze overnachting is in Blitar: een luxe hotel met een apart koloniaal huis, waar diverse presidenten en beroemdheden hebben overnacht. De aankleding van het hotel is authentiek door het javaans decoren ligt midden in het centrum.

DAG 7) Blitar – Jogjakarta
De wegen worden steeds beter geasfalteerd in Indonesië. Zelfs de kleinere weggetjes, waardoor wij vandaag heerlijk kunnen touren door de binnenlanden tussen Trenggalek en Blitar.De bergen zijn niet hoog ( 1.200 meter ), maar er zijn wel veel met mooie vergezichten van de kustlijn en het binnenland.
Na de lunch rijden we via de Gunung Sewu Karst al slingerend naar Parang Tritis. Dit is het strand om te relaxen voor vele Javanen die in de omgeving en in Jogjakarta wonen.
Onze overnachting de komende 3 nachten is in Jogjakarta; Luxe hotel met zwembad midden in het centrum in de gemoedelijke toeristische wijk Pariwotaman. Er zijn vele kleine bars en restaurantjes, waar men zowel goed indonesisch als westers kunt eten.
Hier heeft u ook de mogelijkheid om uw kleren te laten wassen.

DAG 8) Jogjakarta
Vandaag hebben we twee mogelijkheden, nl: we gaan de omgeving buiten de stad Jogjakarta op de motor verkennen of u gaat de stad Jogjakarta zelf verkennen, te voet, met een becak ( fietstaxi ) of cidomo ( paard en wagen ). Aanraders om te bezoeken zijn: de Keraton, Bangsal Kencana ( het gouden paviljoen ) Taman Sari ( ruïnes ), jl. Malioboro, Fort Vredenburgh, Pasar Ngasem ( vogeltjesmarkt ), museum Sono Budoyo ( prehistorische kunstvoorwerpen ), Misjid Agung ( grote moskee ), Balai Penyelidikan Batik ( centrum van de Batik ) of naar de zilversmederijen gaan.

DAG 9) Jogjakarta ( vulkaan Merapi )
De vulkaan Merapi ( 2.923 meter ) is in 2010 nog zeer actief geweest en heeft toen veel slachtoffers gemaakt en as gespuugd, waardoor o.a. de tempel Borobudur onder kwam te liggen. Als optie heeft u de mogelijk om,onderweg naar de Merapi, deze tempel te bezoeken. De Borobudur is de grootste boeddhistische tempel van de wereld. Deze enorme stoepa is gebouwd tussen 778 en 856.
We vervolgen de weg en gaan net voor Mungkid afslaan om met de beklimming te beginnen van de berg/vulkaan Merapi. Ondanks dat de laatste eruptie een aantal jaren geleden is geweest, kunnen we nog steeds de gevolgen ervan zien als we al kronkelend de bergweg vervolgen naar de andere kant van de Merapi. Gezien de tijd zullen we via de hoofdweg, tussen Solo en Jogjakarta, naar het hotel rijden.

DAG 10) Jogjakarta – Madium
We verlaten Jogjakarta en rijden richting Solo. Voor wie interesse heeft, kunnen we stoppen bij de hindoeistische tempel Prambanan dat rond 856 gebouwd is. Vervolgens slaan we snel van de hoofdweg af om via de secundaire wegen bij de voet van de berg Kukusan ( 2.298 meter ) en Lawu ( 2.265 meter ) te komen. Met vele bochten, soms steile stukken en vele rijstterrassen rijden we naar de top. De lange afdaling brengt ons naar de stad Madiun.
Onze overnachting is in Madiun: een luxe hotel, gelegen in het centrum, een zwembad op de 6de verdieping met uitzicht over de stad.

DAG 11) Madiun – Batu
De omgeving van Madiun kent veel bedrijfjes die houten meubelen en beelden maken die men beitelt en zaagt uit massieve bomen. Onderweg zullen we hier even stoppen om een kijkje te nemen. We vervolgen de weg en rijden naar de berg Kawi ( 2.651 meter ). Met vele bochten, mooi uitzicht op diverse rijstterrassen en valleien, rijden we naar Batu. Batu is een geliefde plaats voor ( rijke ) lokalen uit o.a. Surabaya en Malang, vanwege het koelere klimaat en vele outdoor-activiteiten in dit uitgestrekte berggebied.
Onze overnachting is in Batu: een luxe hotel met zwembad en uitzicht op de valley, aan de rand van het centrum.

DAG 12) Batu – Cemara Lawang ( vulkaan Bromo )
We moeten vandaag vroeg opstaan, omdat we veel kilometers gaan maken over diverse bergen rond de vulkaan Arjuno ( 3.400 meter ) en Bromo ( 2.329 meter ). Direct bij het verlaten van het hotel rijden we verder omhoog door een gevarieerd landschap, waar veel aan landbouw en fruitteelt wordt gedaan. We zullen enkele keren stoppen om te genieten van het spectaculaire uitzicht. We dalen af en rijden langs diverse “Mountain Resorts” en warmwaterbronnen, die deze omgeving rijk is, naar de hoofdweg die Surabaya verbindt met Malang. Echter slaan we snel daarna af en gaan de komende uren over diverse bergen, die rond de vulkaan Bromo liggen, rijden. Naarmate we verder omhoog rijden, wordt het landschap ruiger en ook koeler. We rijden tot ongeveer 2.500 meter hoogte om voor de eerste keer, nu vanuit het zuid/westen, de vulkaan Bromo te bewonderen. Vervolgens maken we een afdaling met veel bochten richting het noorden om daarna weer de beklimming te maken naar dezelfde vulkaan met haar ruige landschap. De vulkaan Bromo is regelmatig actief wat in 2011 nog voor veel problemen heeft gezorgd in de omgeving, vanwege haar uitstoot van as. We overnachten in het dorpje Cemara Lawang die het dichtstbij aan de Bromo ligt.
Onze overnachting is in Cemara Lawang: een eenvoudig hotel, maar met een 5***** uitzicht op de vulkaan Bromo.

DAG 13) Cemara Lawang – Ketapang ( vulkaan Kawah Ijen )
Optie, maar zeker een aanrader, is om 04.00 uur met een 4×4 Jeep eerst over de zandvlakte rond de vulkaan te rijden om vervolgens aan de andere kant weer omhoog te gaan tot 2.600 meter en te genieten van de zonsopgang en uitzicht op de vulkaan Bromo. Daarna rijden we weer terug naar de zandvlakte en voet van de vulkaan ( 2.100 meter ) om met de trap 256 treden naar de rand van de krater te lopen.
Na het ontbijt, rond 08.00 uur, gaan we afdalen en rijden via de noordelijke hoofdweg naar Bondowoso. Hier slaan we af en rijden de plantage op, waar veel koffie ( ook de duurste ter wereld Luwak ) en aardbeien worden verbouwd. Delen van de weg op de plantage zijn van mindere kwaliteit, maar niet moeilijk te berijden! We rijden langs de vulkaan Kawah Ijen en dalen weer zuidelijk af, met spectaculair uitzicht over de kustlijn, naar onze laatste bestemming op Java.
Onze overnachting is in Ketapang: een luxe hotel met een grote tuin en zwembad.

DAG 14) Ketapang – Canggu ( Bali )
De ferry die ons naar Bali brengt, ligt 10 minuten van het hotel. De kustweg die we rijden heeft een mooi uitzicht op zowel de kustlijn alsook het binnenland, met mooie groene uitgestrekte rijstterrassen. We slaan nogmaals af en rijden voor de laatste maal door de bergen, die Midden-Bali rijk is, naar onze bestemming in Legian.
Onze overnachting is in Canggu: een luxe hotel met zwembad op het dak. Diverse winkeltjes, restaurants en het strand zijn op loopafstand te bereiken.

DAG 15) Vertrek
De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. U wordt door de begeleiders van R2D naar het vliegveld gebracht.

DAG 16) Aankomst thuis

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.
Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4 en maximaal 10
1-persoonskamer toeslag € 429,-
Upgrade naar een Kawasaki KLX 250, Honda CRF 250 Rally, Kawasaki Versys 250 X of Kawasaki 650cc mogelijk, prijs op aanvraag.

Prijs is inclusief :
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Huur gekozen motor
Pick up auto met monteur ( bij 6 rijdende deelnemers )
Transport van- en naar luchthaven Bali
Ferry overtocht Bali-Java vv
Ride2Discover Nederlandse reisleiding
Ride2Discover T-Shirt

Prijs is exclusief :
Benzine
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven Bali ( momenteel gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB verkrijgbaar ( € 19,- )
Middag- avondeten en drank
Eventuele eigen excursies

Indicatie zakgeld € 400,-