Indonesie Bali Lombok 10 Dagen On Road

Alleen voor groepsinschrijving

INDONESIE || BALI – LOMBOK

Indicatie hotelovernachtingen:
Goed verzorgde en schone 2** t/m 4** sterren hotels/resorts/cottages, waarvan een aantal op unieke locaties

Onderweg overnachten wij in:
Lovina, Padangbai, Kuta (Lombok), Bayan, Senggigi en Canggu.

De tour gaat o.a. naar:
Gunung ( Berg ) Adeng, Pohen, Agung, Penulisan, Pusuk, de vulkanen Batur en Rinjani, Kuta ( in Lombok ) en Lovina Beach.

DAG 1) Vertrek
Vandaag vertrekt u naar Bali om over 10 dagen weer terug te keren met mooie herinneringen.

DAG 2) Aankomst Canggu ( Bali )
Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door de begeleiders van R2D, om vervolgens met een taxibus naar het hotel in Canggu te gaan. Hier kunt u uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad boven op het dak van het hotel, met mooi uitzicht over Brawa beach dat op loopafstand te bereiken is. Het hotel ligt tussen de rijstvelden en heeft diverse gemoedelijke cafés/restaurants alsmede kleine boutiques in de omgeving.

DAG 3) Canggu – Lovina
Onze eerste rit gaat eerst langs de hoofdstad Denpasar. Na 1 uur slaan we van de hoofdweg af en rijden meteen door de vele rijstvelden die Bali rijk is. Vervolgens gaan we naar Marga, waar een oorlogsmonument ligt. Dit monument herinnert de Slag tussen de Nederlanders en Balinese guerrilla’s.

Via kleine binnenweggetjes, door diverse Hindoe kampungs (dorpjes) en over de bergpas van Gunung Adeng en Pohen rijden we naar het noorden richting Bratanmeer, waar de 17-eeuwse tempel Pura Ulun Danu ligt. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. Dit meer speelt een belangrijke rol in de irrigatie van de omgeving. Het complex werd in 1633 gebouwd. Het is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru, met 11 daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Ook Boeddha (als reïncarnatie van Vishnoe) heeft een plaats in de hindoeïstische godentempel.

Het Bratan-meer staat bekend als het “heilige bergmeer”, de omgeving is zeer vruchtbaar. Het ligt op 1200 meter hoogte en het klimaat is daardoor koel.

Voor onze lunch hebben we een mooie stek op de rim met uitzicht op een ander meer, Buyan genaamd, en aan de andere kant van de rim heeft u zicht op de kustlijn van Noord Bali.

Via een lange afdaling en vele bochten rijden we door bergachtig gebied en diverse kleine dorpjes richting Lovina Beach.

Ons tuin-hotel met zwembad, waar we zullen overnachten bevindt zich in Lovina Beach met direct toegang tot diverse gezellige café’s en restaurantjes alsmede het strand op slechts 100 meter.

DAG 4) Lovina – Padangbai
Voor wie zin heeft om vóór zonsopgang op te staan, kan met een vissersbootje de dolfijnen gaan spotten die in de vroege ochtend langs komen zwemmen.

Na het ontbijt gaan we de bekendste berg van Bali, de Gunung Agung, tegemoet. Onderweg stoppen we op de Gunung Batur, de meest actieve vulkaan. De afgelopen 200 jaar is deze vulkaan 20 keer tot uitbarsting gekomen, wat ook te zien is aan het landschap. De hellingen zijn dor en kaal geworden door de grootste eruptie van 1917. Via de voet van de Gunung Agung rijden we naar Padangbai, echter onderweg zullen we nog enkele malen stoppen om mooie foto’s te maken van de diverse rijstterrassen die deze omgeving rijk is.

We overnachten in Padangbai in een zeer schoon hotel met zwembad, direct aan het strand met uitzicht op de haven en het eiland Nusa Penida.

DAG 5) Padangbai – Kuta ( Lombok )
Vandaag gaan we met de ferry een 4 uur durende oversteek maken naar Lombok.

Vanaf de haven rijden we over de berg Gunung Kosong en over de mooie kustweg met vergezichten over de Lombok zee, diverse bounty eilandjes en op de achtergrond de berg Gunung Agung van Bali. We komen door diverse dorpjes waar de lokale bevolking druk bezig is om goud te zoeken, dat kleinschalig aanwezig is in de grond.

Als we de landtong doorkruist hebben, gaan we verder langs de heuvelachtige kust en genieten van de azuurblauwe zee die ons via Selong Blanak naar het plaatsje Kuta brengt. Deze plaats is vooral bekend bij surfers en heeft veel gezellige lokale restaurantjes waar heerlijk indonesisch, maar ook westers gegeten kan worden.

Ons hotel met zwembad ligt in het dorp, met het strand en diverse gemoedelijke restaurantjes op loopafstand.

DAG 6) Kuta – Bayan
Vandaag rijden we verder via de adembenemende kustweg naar het oosten. Onderweg zien we hoe lokalen op ambachtelijke wijze zoutwinning doen uit zeewater. We rijden langs vele tabaksvelden en door het plaatsje Keruak, waar iedere ochtend een grote markt is.

Vervolgens rijden we naar o.a. de berg Gunung Adas oprijden. Dit is een van de vele bergen rond de vulkanische berg Rinjani (3.726 meter) met haar adembenemend uitzicht op o.a. Sembalun plateau. We gaan aan de noordelijke kant afdalen en al kronkelend met delen slecht wegdek, maar wel mooi uitzicht op de kustlijn, rijden we naar Bayan waar we een bijzondere lokatie voor u hebben om te overnachten.

Onze overnachting is in Bayan. Op 600 meter tegen de berg Rinjani aan, met uitzicht op de kustlijn, verblijft u hier in een cottage van hout en rieten dak tussen de rijstterassen. Een natuurlijk aangelegde zwembad, geeft u direct uitzicht over de omgeving alsmede het restaurant. Zowel het indonesische alsook het westerse eten is zeer goed. Het uitgebreide ontbijt alsmede de zeer vriendelijke eigenaren, geven u een zeer prettig verblijf.

DAG 7) Bayan – Senggigi
Via de kustweg, met mooie vergezichten over de azuurblauwe Bali zee en aan de andere kant de voorlopers van de Berg Rinjani, zakken we af naar het zuiden richting de haven van Bangsal. Vervolgens rijden we naar de “Pusuk-pas”. Het wordt ook wel het “apenbos” genoemd, omdat er vele apen langs de kant van de weg zitten te wachten om gevoerd te worden. Bovenop de Gunung Pusuk heeft u een geweldig uitzicht op de kustlijn en de Gili’s.

Senggigi is, na de Gili’s, de meest toeristische badplaats van Lombok. U kunt hier winkelen of relaxen op het strand. ‘s Avonds kunt u lekker eten in een warung of een betere restaurant. Café Happy staat vooral bekend om de goede live – muziek waar u zelf kunt deelnemen in de band en Bumbu restaurant om haar heerlijke indonesisch eten.

Het hotel met zwembad ligt op een verhoging, waardoor u uitzicht heeft op Pasar Seni (kunstmarkt) en de baai waar lokale vissers hun bootjes hebben liggen.

DAG 8) Senggigi – Canggu ( Bali )
Na het onbijt gaan we onze laatste rit op Lombok maken. Via de oude havenstad Ampanan, rijden we langs vele rijstvelden naar de haven van Lembar. De ferry brengt ons in 4 uur weer naar Bali, waar we vervolgens naar Canggu zullen rijden.

DAG 9) Vertrek
De koffers moeten helaas weer ingepakt worden en kunt u de laatste boodschappen nog doen voordat u vertrekt. De meeste vluchten vertrekken in de namiddag, zodat u nog kunt relaxen op strand of bij het zwembad.

Uw reisleider van R2D zal u naar de luchthaven brengen en u hartelijk danken en u een goede terugvlucht wensen.

DAG 10) Aankomst thuis

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.
Grote groep aantal motorrijders : 2 – 10
Dou-passagier : i.c.m. motorijder

Upgrade motor op aanvraag mogelijk:

Honda CRF 250 Rally

Kawasaki Versys 250 X 

1 persoonskamer toeslag € 199,-

Prijs is inclusief :

Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Huur Kawasaki KLX 150 Enduro
Pick up auto met monteur ( bij 6 rijdende deelnemers )
Transport van- en naar luchthaven Bali
Ferry overtocht Bali-Lombok vv
Ride2Discover Nederlandse reisleiding
Ride2Discover T-Shirt

Prijs is exclusief :
Benzine
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven Bali ( momenteel gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB te halen ( € 19,- )
Middag- avond eten en drank ( +/- € 15,- p/d )
Eventuele eigen excursies