Filipijnen Ruige Noord Luzon 21 Dagen 10.000 Bochten Avontuur

Met een HONDA XR/CRF Enduro Noord Luzon ontdekken.

Deze Filipijnse motorreis gaat voornamelijk door de ruige bergen van Noord Luzon.  Naast indrukwekkende vergezichten gaat u heel veel bochten rijden waarvan er dagen bij zijn dat u meer dan 1000 bochten zult rijden die vaak direct achter elkaar liggen. Ook hebben we 3 dagen erbij waar we na een mooie rijdag kunnen relaxen aan het strand maar ook in de bergen van Banaue met haar indrukwekkende rijstterassen alsmede het gemoedelijke plaats Vigan met haar spaanse koloniale huizen.

De route is merendeel on road maar er zullen ook zeker verschillende onverharde paden bij zijn en  na de regenperiode zijn er laltijd veel landverschuivingen geweest die ervoor zorgen dat er onverwachts off road stukken zullen zijn.

We rijden met een Honda XR 150 enduro maar er zijn ook mogelijkheden om met een Honda CRF 250 enduro, Kawasaki versys 300X of zelfs met een Kawasaki Versys 650 te rijden. Alle motoren zijn voorzien van enduro of all road banden.

Deze motoreis leent zich er prima voor om na de tour nog enkele dagen te vertoeven op een van de tropische eilanden van de Filipijnen, zoals: El Nido bij Palawan of Boracay.

 

Dag 1 – Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrek je naar de Filipijnen om een bijzondere avontuurlijke motorreis te maken met een Honda Enduro, door en over de vele gebergten van Noord Luzon.

Dag 2 – Aankomst Manila – Angeles City

Je vliegt naar Manila waar je wordt ontvangen door onze taxi chauffeur die jullie in ongeveer 2 1/2 rijden uur naar Angeles City brengt. Onze overnachting is in Angeles City in een schoon 3*** hotel op loopafstand van het centrum. Diverse barretjes en restaurants liggen direct om de hoek, hier kun je zowel lokaal als westers eten.

Dag 3 – Angeles City – verblijf

Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk een en ander doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden. De rest van de dag heb je de mogelijkheid om de stad te verkennen. Vervolgens gaan we aan het einde van de dag de motoren ophalen.

In de avond kunnen we “walking street” verkennen met haar vele bars en restaurants. Wil je voor de reis lichaamlijk goed voorbereidt zijn dan zijn er vele massagesalons die u hiermee kunnen helpen.

Dag 4 – Angeles City – Subic

Nadat we de tassen op de motoren hebben vastgezet verlaten we Angeles City en rijden zuid – westwaarts richting het Bataan National Park. Via een licht slingerende weg door dit park komen we aan de westkust van Zambales aan waar het plaatsje Subic ligt. Subic Bay was een Amerikaanse basis die in 1992 aan het einde van de Koude Oorlog gesloten is. Echter de Filipijnse regering heeft deze marinebasis weer heropent om de Chinese acties in de Zuid-Chinese Zee beter in de gaten te kunnen houden. Vannacht slapen we in Subic. Ons hotel met zwembad ligt midden in het centrum direct aan het strand. De vele kleinschalige barretjes liggen direct om de hoek.

Dag 5 – Subic – Alaminos

Na het ontbijt met uitzicht op de haven van Subic rijden we verder naar het noorden naar het plaatsje Alaminos. Hier ligt Hundred Islands National Park. Vanavond slapen we in een hotel dat direct bij het haventje ligt waar de bootjes naar de diverse eilandjes gaan. We verblijven hier twee dagen.

Dag 6 – Alaminos – verblijf

Tijdens deze rust dag kun je optioneel een dagtocht maken naar de Hundred Islands Park. Dit park bestaat uit 124 afzonderlijke eilanden verspreid in de golf van Lingayen in Noord Samar met een oppervlakte van 16.76 vierkante kilometer. Drie van de eilanden zijn bereikbaar voor toeristen, namelijk Governor, Quezon en Children’s Islands. Hier kun je snorkelen, kajakken of duiken.

Dag 7 – Alaminos – Baguio

Het eerste gedeelte rijden we langs de kustweg vervolgens rijden we langzaam de bergen in naar de toeristische bergplaats Baguio. Voor diegenen met lef kunnen we onderweg lunchen bij een restaurant die alleen via een hangbrug te bereiken is. We stoppen onderweg bij “ The Lion’s Head” en “ The Lady of the Way”. Onze overnachting is in Baguio. Het hotel ligt aan de rand van het centrum, met een mooi uitzicht op de vallei.

Dag 8 – Baguio – Cervantes

We verlaten Baguio en rijden al snel de hoge bergen in. Hier krijgen we een adembenemend uitzicht over het Pulog gebergte. De bergweg is rustig, de rivier stroomt soms langs de weg en het landschap wordt ruiger. Door de vele aardverschuivingen in het regenseizoen, zijn delen van de weg bedekt met modder en zand.

Vanavond overnachten we in het dorp Cervantes. Het guesthouse is een eenvoudig maar wel schoon. Er is geen andere optie op deze afgelegen locatie waar geen internetbereik is en telefoonverkeer zeer beperkt is.

Dag 9 – Cervantes – Vigan

Vandaag rijden we de bergen van Ilocos in om te genieten van de vergezichten en vele slingerende bochten. Na enkele uren dalen we af en rijden richting de kustweg om deze te volgen naar het plaatsje Vigan. Vigan is de best bewaarde Spaanse koloniale stad van de Filipijnen en zelfs van heel Azië. Het is alsof je teruggaat in de tijd. De bewoners zijn trots op hun bijzondere geschiedenis en cultuur. Eigenlijk had de koloniale binnenstad van Vigan niet meer moeten bestaan. Het is op miraculeuze wijze ontsnapt aan verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Japanse troepen ontvluchtten de stad, vlak voordat Amerikanen Vigan met een bommendeken wilden bedekken. De geallieerden braken de missie daarom op het laatste moment af. De zestiende-eeuwse Spaanse koloniale binnenstad van Vigan staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De gebouwen zijn een mix van Filipijnse, Chinese en Europese architectuur. ‘s Avonds kun je genieten van een diner op het centrale pleintje van de stad. We overnachten in een 4**** hotel, een Spaans koloniaal gebouw midden in het centrum met winkeltjes en restaurants direct om de hoek.

Dag 10 – Vigan – Tabuk

De route van vandaag gaat het binnenland in over het Cordillera gebergte. Door de vele aardverschuivingen, de modder en zijn grote delen van deze weg beschadigd en tot opheden nog niet hersteld. We rijden dit bijzondere berglandschap ver weg van de bewoonde wereld. Je begrijpt dat we regelmatig zullen stoppen om de omgeving in je op te kunnen nemen of om dit op beeld vast te leggen. Onze overnachting vananvond is een eenvoudig maar schoon hotel met zwembad en prima restaurant.

Dag 11 – Tabuk – Pagudpud

We rijden verder naar het noorden door uitgestrekt bergachtig gebied langs de Chico rivier en later Abulog rivier, de weg is vaak goed geasfalteerd en heeft heel veel mooie bochten die door een afgelegen bosrijk gebied gaat. Als we de motoren afzetten zullen de diverse vogels die hier leven u toe zingen.  We laten de bergen achter ons en voordat we de noordelijke kustweg bereiken rijden we nog even off-road door enkele dorpjes en de vele rijstvelden die hier zijn. De kustweg met haar 1300 meter lange viaduct brengt ons met haar vele bochten naar het plaatsje Pagudpud. Een badplaats voor de lokale bevolking waardoor het vaak rustig is doordeweeks.

Dag 12 – Pagudpud – Santa Ana

We rijden oosterlijke richting weer terug via het Patapat viaduct, de kustweg van Pasaleng Bay. Regelmatig zullen we afslaan van de hoofdweg en door diverse kleine dorpjes en de uitgestrekte rijstvelden on en off-road rijden. We verlaten Ilicos Region en rijden via Portugal en Plampona naar Santa Ana dat in Cagayan Valley ligt. Deze regio wordt steeds populairder onder de kite- en wind surfers die op het uiterste puntje van het vaste land. Ons hotel ligt direct aan strand en heeft ook nog een zwembad om lekker te relaxen.

Dag 13 – Santa Ana ( rustdag )

Dag 14 – Santa Ana – Tuguegarao

We rijden eerst nog even stukje terug over de hoofdweg. Daarna zullen we via diverse secundaire wegen waarvan delen off-road zijn door de zeer uitgestrekte rijstvelden rijden. Delen van de regio waar we rijden zijn nog achtergesteld en dat is te zien aan de huizen waarin zij wonen. Ongeveer 1 uur voor Tuguegarao  nemen we een stop bij Quibal waar we een 7 kamers kalkstenen grot met kapel kunnen bezoeken.                 

Ons hotel ligt midden in het centrum zodat we s’avonds over de avondmarkt kunnen lopen en kunnen genieten van de lokale sate die men bbq.

Dag 15  Tuguegarao – Batad

De route gaat verder naar het zuiden, we rijden door de Mountain Province. De bergweg is afwisselend van goede kwaliteit tot delen die in slechte staat zijn. Oorzaak zijn weer aardverschuivingen die in het regenseizoen plaats hebben gevonden. Prachtige vergezichten met vooral veel rijstvelden en -terrassen. Met name het plaatsje Banaue staat bekend om haar mooie rijstterrassen. Daarna rijden wij via een bergweggetje meer het binnenland in naar Batad. Hier gaan wij overnachten. Dit geïsoleerde dorpje is alleen lopend bereikbaar. Onze motoren parkeren we, de laatste 20 minuten gaan we te voet verder naar ons guesthouse. Onze spullen kunnen door dragers naar het guesthouse gebracht worden. Het is een eenvoudig guesthouse met een 5*****- uitzicht op de rijstterrassen van Batad. Onze vriendelijke gastvrouw zorgt voor zowel een goed avondmaal als ontbijt naar keuze.

Dag 16 – Batad – Baler

Na het ontbijt lopen we weer omhoog. Onze dragers leveren de bagage af, vervolgens rijden we weer naar het zuiden om daarna af te slaan richting het oosten. Het middengedeelte van deze etappe is vlak, maar zal later weer veranderen. De bergen liggen weer voor ons en over goed geasfalteerde wegen rijden we al slingerend met wederom veel bochten  omhoog door het Quirino gebergte om vervolgens richting de kust te rijden. Deze kustweg met haar adembenenemde uitzichten brengt ons naar Baler. Op het eerste gezicht een doorsnee plaatsje, echter wanneer je naar het strand gaat tref je veel surfers en leuke restaurantjes aan. Ons hotel ligt direct aan de boulevard an de zee.

Dag 17 – Baler – Angeles City

De laatste etappe van de tour terug naar Angeles gaat door het Aurora gebergte. Wederom gaan we weer heel veel bochten rijden totdat we de gebergte achter ons laten en we opgeslokt worden door het drukke verkeer die ons naar Angeles brengt.

Dag 18 – Angeles City – Manila ( 2 ½ uur met taxi )

Tegen de middag komen we in Manila aan. De rest van de dag kun je Manila verkennen. Om de hoek van ons hotel liggen diverse barretjes en restaurant waar het tot vroeg in de morgen gezellig is.

Dag 19 – Manila

We verblijven 1 dag in deze metropool van hectiek, chaos en toch ook gemoedelijkheid. Om de laatste inkopen te doen kunt u 1 van de vele shoppingscentra bezoeken.

Dag 20 – Vertrek

Helaas zit deze bijzondere avontuurlijke motorreis er weer op. U wordt door onze taxichauffeur naar de luchthaven gebracht die ongeveer 1 uur van ons hotel ligt.

Dag 21 – Aankomst thuis

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.
Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4 en maximaal 8
1 persoonskamer toeslag € 469,-
Upgrade naar een Honda CRF 250cc en Kawasaki Versys 650cc op aanvraag.

Prijs is inclusief :
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Transfer luchthaven Manila – Angeles City vv ( ongeveer 2 ½ uur )
Huur Honda XR 150 Enduro
Ride 2 Discover reisleiding
Ride 2 Discover T-Shirt

Prijs is exclusief :
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven ( gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB te halen ( € 19,- )
Benzine
Middag- en avondeten en drank
Boottocht naar Hundred Islands National Park
Entrée geld Hundred Islands National Park
Parkeergeld Batad Banaue rijstvelden
Eventuele eigen excurcies

Indicatie zakgeld € 400,-