Filipijnen Luzon 11 Dagen 10.000 Bochten Tour

FILIPIJNEN || NOORD LUZON
De start van deze avontuurlijke motorreis begint in Angeles City. We rijden via de westkust naar het bergachtig gebied van Noord Luzon. De route is zowel On- als Off-road door afgelegen gebieden, kleine dorpjes, rijstvelden, river crossings en een aaneensluiting van vele bergketens om de Filipijnen te ontdekken.

Opmerking:
Deze motoreis leent zich er prima voor om na de tour nog enkele dagen te vertoeven op een van de tropische eilanden van de Filipijnen, zoals: El Nido bij Palawan of Boracay.

Totale reisafstand : 1.350 kilometer

Waar overnachten:
Angeles City, Baguio, Cervantes, Vigan, Tabuk, Batad en Baler.

Hotelovernachtingen :
Prima verzorgde en schone hotels/resorts/cottages, waarvan enkelen op een bijzondere locatie.

De tour gaat o.a. naar:
Baler Beach, Banaue rijstterrassen, Tarlac, Ilocos en gebergte van Pulog, Tabayoc, Cordillera, Aurora, Quirino en Mountain Province.

DAG 1 Vertrek
Vandaag vertrekt u naar de Filipijnen om een bijzondere adventure motorreis te maken met een Honda Enduro, door en over de vele gebergten van Noord Luzon.

DAG 2 Aankomst Angeles City (Filipijnen)
U heeft de mogelijkheid om naar Manila te vliegen en daarna ongeveer 1 ½ uur met de taxi naar Angeles City te rijden of u vliegt door naar Angeles City. Het vliegveld bij Angeles City is 10 minuten van het centrum vandaan.

Onze overnachting is in Angeles City: een schoon 3*** hotel op loopafstand van het centrum. Diverse barretjes alsmede restaurants liggen direct om de hoek, waar u zowel lokaal als westers kunt eten.

DAG 3 Angeles City – Baguio
Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk e.e.a. doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden. Vervolgens gaan we de motoren ophalen.

Het eerste gedeelte rijden we nog via de hoofdweg om daarna langzaam het gebergte in te gaan naar het toeristische bergplaats Baguio. Voor diegenen met lef kunnen we onderweg lunchen bij een restaurant die alleen via een hangbrug te bereiken is!!

Inmiddels rijden we in de bergen en zullen o.a. stoppen bij “ The Lion’s Head” en “ The Lady of the Way”.

Onze overnachting is in Baguio: het hotel ligt aan de rand van het centrum, met een mooi uitzicht op de vallei.

DAG 4 Baguio – Cervantes
We verlaten Baguio en rijden al snel hoger de bergen in, met een adembenemend uitzicht over het Pulog gebergte. De bergweg die wij nemen is zeer rustig en met de rivier dat soms langs de weg stroomt wordt het landschap ruiger. Door de vele aardverschuivingen in het regenseizoen, zijn delen van de weg bedekt met modder en zand en is het zeer geschikt om er met onze Enduro’s doorheen te rijden.

Onze overnachting is in Cervantes: een eenvoudige, maar wel schone guesthouse (geen andere optie) in het kleine dorpje Cervantes. U gaat terug in de tijd, omdat er geen internetbereik is en telefoonverkeer zeer beperkt is.

DAG 5 Cervantes – Vigan
Direct rijden we weer de bergen van Ilocos in om langdurig te genieten van de vergezichten en vele slingerende bochten. Na een aantal uren gaan we afdalen en rijden richting de kustweg om deze verder te vervolgen naar het plaatsje Vigan.

Vigan is de best bewaarde Spaanse koloniale stad van de Filipijnen en zelfs van heel Azië. Het is alsof je teruggaat in de tijd. De bewoners zijn trots op hun bijzondere geschiedenis en cultuur.

Eigenlijk had de koloniale binnenstad van Vigan niet meer moeten bestaan. Het is op miraculeuze wijze ontsnapt aan verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Japanse troepen ontvluchtten de stad, vlak voordat Amerikanen Vigan met een bommendeken wilden bedekken. De geallieerden braken de missie daarom op het laatste moment af.

De zestiende-eeuwse Spaanse koloniale binnenstad van Vigan staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De gebouwen zijn een mix van Filipijnse, Chinese en Europese architectuur.

‘s Avonds kunt u genieten van uw diner op het centrale pleintje van de stad.

Onze overnachting is in Vigan: een 4**** hotel Spaans koloniaal gebouw midden in het centrum met winkeltjes en restaurants direct om de hoek.

DAG 6 Vigan – Tabuk
De route van vandaag is de langste off-roaddag en gaat het binnenland in over de Cordillera gebergte.

Met vele aardverschuivingen en modder en grote delen waar men nog niet is begonnen om een weg aan te leggen, rijden we door dit bijzondere berglandschap ver weg van de bewoonde wereld. U zult veelvuldig stoppen om de omgeving in u op te nemen of om dit op beeld vast te leggen.

Onze overnachting is in Tabuk: een eenvoudig schoon hotel met zwembad.

DAG 7 Tabuk – Batad
Vandaag beginnen we de route naar het zuiden te rijden over o.a.: “Mountain Province”. De bergweg is afwisselend goed met delen slecht, door de aardverschuivingen die hebben plaatsgevonden in het regenseizoen of delen waar nog geen weg aangelegd is. Al genietend van de vergezichten, komen ook de vele rijstvelden en -terrassen voorbij. Met name het plaatsje Banaue staat bekend om haar mooie rijstterrassen. Daarna rijden wij verder door en slaan af om via een bergweggetje meer het binnenland in te rijden om te overnachten in Batad. Dit geïsoleerde dorpje is alleen lopend bereikbaar, waardoor wij onze motoren zullen parkeren en de laatste 20 minuten te voet verder zullen gaan naar onze guesthouse. Onze spullen kunnen door dragers naar de guesthouse gebracht worden.

Onze overnachting is in Batad: een eenvoudige guesthouse, maar met een 5*****- uitzicht op de rijstterrassen van Batad. Onze vriendelijke gastvrouw zorgt voor zowel een goed avondmaal als ontbijt naar keuze.

DAG 8 Batad – Baler
Nadat we weer omhoog gelopen zijn en onze dragers de bagage hebben afgeleverd, rijden we verder zuidelijk om daarna af te slaan richting het oosten. Het middengedeelte van deze etappe is vlak, maar zal later wederom veranderen.

De bergen liggen weer voor ons en met goed geasfalteerde wegen rijden we weer omhoog door het Quirino gebergte om vervolgens wederom off-road en met een river crossing richting de kust te rijden.

We vervolgen deels de kustweg om in Baler aan te komen. Op het eerste gezicht een doorsnee plaatsje, echter wanneer u naar het strand gaat zult u vele surfers aantreffen en leuke restaurantjes.

Onze overnachting is net buiten Baler: leuke gemoedelijke houten huisjes met privé strand, niet ver van Baler.

DAG 9 Baler – Angeles City
De laatste etappe van de tour terug naar Angeles City, geeft u nog een toetje. We rijden namelijk door het Aurora gebergte waar de weg langzaam zal veranderen in zand, modder en grindpad. Ook zullen we, zolang er geen nieuwe brug is gebouwd, een 100 meter lange river crossing moeten maken.

Onze overnachting is in Angeles City: hetzelfde hotel als bij aanvang tour.

DAG 10 Vertrek
Helaas zit deze bijzondere adventure motorreis er weer op. Afhankelijk van wat uw keuze is, gaat u terug naar huis of u gaat nog lekker een aantal dagen genieten van de vele tropische eilandjes zoals: El Nido bij Palawan of Boracay.

DAG 11 Aankomst thuis

Sluiting inschrijving 6 maanden voor aanvang reis, daarna op aanvraag.
Grootte groep aantal motorrijders :  4 – 10

1 persoonskamer toeslag € 309,-

Upgrade naar een Honda CRF 250cc en Kawasaki Versys 650cc op aanvraag.

Prijs is inclusief :

Prijs is inclusief :

Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Transfer luchthaven Manila – Angeles City vv ( ongeveer 2 ½ uur )
Huur Honda XR 150 Enduro
Ride 2 Discover reisleiding
Volgauto voor bagage vanaf 6 deelnemers 

Prijs is exclusief :
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven ( gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB te halen ( € 19,- )
Benzine
Middag- en avondeten en drank ( +/- € 15,- p/d )