Cambodja Tempels, Jungle En Enduro Fun 14 Dagen

CAMBODJA / HELEMAAL ROND

Met een Honda/Baja 250cc Enduro

De start van deze avontuurlijke motorreis begint in Pnhom Penh. We rijden Cambodja helemaal rond. De route is zowel On- als Off-road door afgelegen gebieden, kleine dorpjes, rijstvelden, door en over rivieren en jungle paden om het authentieke Cambodja te ontdekken. Daarnaast zullen we de machtige tempel Angkor Wat alsmede de “Killing Fields” bezoeken.

DAG 1 – Vertrek uit Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Cambodja om een bijzondere avontuurlijke motorreis te maken met een Honda of Baja Enduro motor door de jungle, riviertjes en talloze afgelegen dorpjes alsmede de indrukwekkende tempels van Cambodja te bezichtigen.

DAG 2 – Aankomst Phnom Penh Cambodja

De luchthaven ligt ongeveer 3 kwartier van ons hotel, dat gelegen is in het centrum aan de Mekong rivier. Vele gezellige barretjes, restaurants en de lokale markt liggen om de hoek.

Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u eventueel de omgeving verkennen of met een tuktuk naar  het Toul Sleng (S-21) Museum gaan. Hier werden tussen 1975 en 1979 duizenden van contrarevolutionaire gedachten beschuldigde burgers verhoord, gemarteld en -op 7 na- allen gedood. De voormalige school laat een naargeestige indruk achter. Tuol Sleng is de oude Tuol Svay Prey-hogeschool, die in 1975 door de Rode Khmer werd overgenomen voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd door deze dienst gebruikt als gevangenis (S-21) en martelkamer. Het precieze aantal gevangenen is onbekend, maar schattingen lopen uiteen van 14.000 tot 20.000 mensen. De gevangenen zijn later in het uitroeiingskamp Choeung Ek ( Killing Fields ) omgebracht. U heeft ook de mogelijkheid om dit aan het einde van de reis te doen!

Hotel met poedelbad op het dakterras, waar u ook het uitgebreide ontbijt heeft, met mooi uitzicht over de Mekong rivier en de skyline van het centrum.

DAG 3 Phnom Penh – Kampot ( 225 KM )

We verlaten Phnom Penh en rijden naar het zuiden. Eerst nog geasfalteerd, maar laten zullen we via rode zandweggetjes en langs de Vietnamese grens naar Kampot rijden.

De stad, met ongeveer 50.000 inwoners, is gelegen aan de Kampor rivier op enkele kilometers van de Golf van Thailand. Vóór de oorlog stond Kampot voornamelijk bekend om haar beroemde zwarte peper, welke nog altijd wijd verspreid door Cambodja te vinden is.  Het straatbeeld van Kampot kenmerkt zich door de Franse koloniale bouwstijl, die na de oorlog in zwaar verval is geraakt. Vooral de peper uit Kampot genoot hoog aanzien, vooral in Europa. Op de tafel van een gerenomeerd restaurant in Frankrijk stond een peperstel met peper uit Kampot.

Hotel met zwembad op loopafstand van het centrum.

DAG 4 Kampot – Kaoh Kong ( 260 KM )

Na een prima ontbijt gaan we we op pad. Eeerste gedeeltje rijden we weer over de rode zandpaden die ons door verlaten gedeeltes brengt waar we af en toe door een klein dorpje rijden. Vervolgens nemen we de hoofdweg. Onderweg zullen we nog een Cambodjaanse lunch nuttigen, wat betekent dat u uit de vele pannetjes die op tafel staan uw eten kunt kiezen.

gezellige plaatsje te verkennen. De plaatselijke overdekte markt alswel de boulevard, waar veel vertier plaatsvindt, is een leuk tijdverdrijf. Voor diegenen die hun lichaam weer soepeltjes willen maken, kunnen hier aan hun trekken komen met de diverse massagesalons die er zijn.

Hotel met zwembad, airco en goede bedden in het centrum, geeft ons alle gemakken om weer helemaal bij te komen.

DAG 5 Kaoh Kong – Pailin ( 290 KM )

We staan vandaag vroeg op want we hebben een lange dag met heel veel off road voor ons liggen.

Bij aanvang van de rit zie je dat de Chinezen  een duidelijke stempel hebben gedrukt  in de omgeving met hun electrische centrales en de betonnen weg die daar naartoe leidt. Vervolgens gaan we weer heerlijk onverhard rijden en laten de bewoonde wereld achter ons. De lunch kunnen we nemen, niet ver weg van Veal Vang, de enige plaats om wat te kunnen eten.

Daarna  doorkruisen we het Phnum Samsok Nationale Park en gebergte en zullen we een heerlijke off-road middag tegemoet gaan. Geweldige stiltes en vergezichten maken deze dag complete, samen met het stoeien met de motor over de soms lastige rode zandpaadjes.

Hotel midden in het centrum, ruime en schone kamers met airco.

DAG 6 Pailin – Seam Reap ( 240 KM )

We verlaten het Cardamom-gebergte en via secudaire weggetjes en delen onverhard rijden we naar Sisophon. Vanaf hier nemen we de chaotische hoofdweg nr 6 die verbindt de Thaise grens met de stad Siem Reap. We zullen echter zoveel mogelijk het noordelijk deel van deze weg berijden. De wegen zijn zowel asfalt als goed begaanbare gravelpaden en we zullen uiteindelijk de stad via het noorden binnenrijden.

We zijn ongeveer halverwege de reis  en zullen hier de komende 2 dagen hier vertoeven. Siem Reap heeft veel te bieden, maar ook de batterijen weer opladen voor de tweede helft van deze tour geeft hier een goede gelegenheid.

Siem Reap is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is de derde stad van Cambodja. Naast de bekende tempels, zoals Angkor Wat, heeft deze stad ook een uitgebreid uitgaansleven, winkeltjes en restaurants.

Hotel met zwembad ligt midden in het centrum, zodat alles op loopafstand te bereiken is.

DAG 7 Siem Reap

Vandaag even geen motorrijden, maar met de tuktuk vroeg in de ochtend naar wellicht wel de meest bewonderingwaardige tempel van de wereld, Angkor Wat.  Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel tegen het einde van de 12e eeuw. Het werd gebouwd door de Khmerkoning Suryavarman II in de vroege 12e eeuw in Yaśodharapura (tegenwoordig Angkor), de hoofdstad van het Khmer-rijk, als zijn staatstempel en uiteindelijke praalgraf. Angkor Wat combineert twee hoofdelementen van Khmer-tempelarchitectuur: de tempelberg en de latere tempelgalerij. Het is ontworpen om de berg Meroe voor te stellen, het tehuis van de Devas in de hindoeïstische mythologie: binnen een slotgracht en een 3,6 kilometer lange buitenmuur staan drie vierkante galerijen, elk hoger dan de vorige. In het centrum van de tempel staat een quincunx van torens. Naast Angkor Wat zijn o.a. de tempels Bayon, Ta Prohm, Ta Keo en Banteay Srei zeker ook de moeite waard om te bezichtigen.

Omdat we morgen ook nog in Siem Reap verblijven, kunnen we eventueel uitgebreid het nachtleven induiken en ons vermaken met wat het uitgaansleven van Siem Reap te bieden heeft.

DAG 8 Siem Reap –  Tbeng Meanchey ( 175 KM )

We verlaten de drukte via de hoofdweg om vervolgens af te slaan richting het noorden. Waar mogelijk zullen we het asfalt verlaten en de kleine onverharde paden opzoeken. Tbeng Meanchey is een provincial plaats en is zeer eenvoudig.

Hotel met ruime nette kamers, ligt aan de doorgaande weg van het centrum.

DAG 9 Tbeng Meanchey – Stung Treng ( 150 KM )

Na een eenvoudig ontbijt rijden we verder naar het oosten en slaan al snel af van de doorgaande weg. We zullen een groot deel van de dag over onverharde weggetjes door diverse kleine dorpjes rijden, waar het leven nog stil staat. Onderweg zullen we een lokaal eethuisje aandoen om onze lunch te nuttigen. Daarna rijden we verder over de kleine rode zandpaadjes naar Stung Treng. Deze plaats is groter en levendiger dan Tbeng Meanchey en ligt aan de machtige rivier de Mekong.

Het hotel ligt midden in dit plaatsje waar een levendige markt is, de kamers zijn ruim opgezet en ook zeer schoon.

DAG 10 Stung Treng – Banlung ( 195 KM )

Vandaag rijden we eerst naar het noorden over een goed geasfalteerde weg, maar daarna gaan we weer het binnenland in en, afhankelijk van het weer, wordt het weer een boeiende off road dag met heerlijke zandpaden, modder en rivier oversteken. Vroegen liepen hier veel “Ho Chi Minh”-paden om de zuidelijke linies te bevoorraden.

De overnachten aan de rand van de stad met uitzicht over een meer. Mooie en ruime schone kamers met balkon.

DAG 11 Banlung – Senmonorom ( 240 KM )

Vandaag rijden we eerst over geasfalteerde wegen en later brede gravelpaden, door een afgelegen bebost gebied en veel plantages met etnische minderheden zoals “Kmer Loeu” die hier wonen. Deze omgeving is ook bekend om haar edelsteen-mijnen. Middengeddelte is weer geasfalteerd maar we sluiten de dag weer af met een leuk off road stukje.

We overnachten buiten Senmonorom, leuke huisjes in bebost gebied en een gezellige restaurant met bar is aanwezig.

DAG 12 Senmonorom – Kratie ( 200 KM )

Langs de Vietnamese grens rijden we verder naar het westen. Deze etappe is een afwisseling van asfalt en leuke kleine onverharde paden door Snoul Wildlife Sancuary. De region waar we vandaag rijden, kent veel rubberplantages, rijstvelden en andere agrarische gewassen.

Hotel ligt direct aan de machtige Mekong Rivier, kamers zijn prima verzorgt en schoon.

DAG 13 Kratie – Pnhom Penh ( 280 KM )

De laatste etappe zal de Mekong Rivier ons voor een groot deel leiden naar onze eindbestemming Phnom Penh. Onderweg zullen we nog diverse mooie tempels tegenkomen en we rijden zoveel mogelijk off road binnendoor.  Via een pont steken we de Mekong over en zijn dan bijna dichtbij het hotel zodat we de drukte vermeden hebben.

Hotel is hetzelfde als bij aanvang van de reis. Bovenste verdieping hotel en restaurant met geweldig uitzicht op de Mekong rivier.

DAG 14 Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. U wordt door de begeleiders van R2D naar het vliegveld gebracht.

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.

Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4 en maximaal 10
1 persoonskamer toeslag € 305 ,-

Prijs is inclusief :
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Transfer luchthaven Pnhom Penh
Huur Honda/Baja XR 250 Enduro
Volgauto vanaf 6 rijders
Ride 2 Discover reisleiding
Ride 2 Discover T-Shirt

Prijs is exclusief :
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven ( gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB te halen ( € 19,- )
Benzine
Middag- en avondeten en drank
Eventuele eigen excurcies

Indicatie zakgeld € 300,-