Cambodja Tempels En Jungle 21 Dagen Adventure

CAMBODJA / HELEMAAL ROND

Met een Honda/Baja 250cc Enduro

De start van deze avontuurlijke motorreis begint in Pnhom Penh. We rijden Cambodja helemaal rond. De route is zowel On- als Off-road door afgelegen gebieden, kleine dorpjes, rijstvelden, door en over rivieren en jungle paden om het authentieke Cambodja te ontdekken. Daarnaast zullen we de machtige tempel Angkor Wat alsmede de “Killing Fields” bezoeken.

DAG 1 – Vertrek uit Amsterdam
Vandaag vertrekt u naar Cambodja om een bijzondere avontuurlijke motorreis te maken met een Honda of Baja Enduro motor door de jungle, riviertjes en talloze afgelegen dorpjes alsmede de indrukwekkende tempels van Cambodja te bezichtigen.

DAG 2 – Aankomst Phnom Penh Cambodja
De luchthaven ligt ongeveer 3 kwartier van ons hotel, dat gelegen is in het centrum aan de Mekong rivier. Vele gezellige barretjes, restaurants en de lokale markt liggen om de hoek.
Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u eventueel de omgeving verkennen of met een tuktuk naar het Toul Sleng (S-21) Museum gaan. Hier werden tussen 1975 en 1979 duizenden van contrarevolutionaire gedachten beschuldigde burgers verhoord, gemarteld en -op 7 na- allen gedood. De voormalige school laat een naargeestige indruk achter. Tuol Sleng is de oude Tuol Svay Prey-hogeschool, die in 1975 door de Rode Khmer werd overgenomen voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd door deze dienst gebruikt als gevangenis (S-21) en martelkamer. Het precieze aantal gevangenen is onbekend, maar schattingen lopen uiteen van 14.000 tot 20.000 mensen. De gevangenen zijn later in het uitroeiingskamp Choeung Ek ( Killing Fields ) omgebracht. U heeft ook de mogelijkheid om dit aan het einde van de reis te doen!

Hotel met poedelbad op het dakterras, waar u ook het uitgebreide ontbijt heeft, met mooi uitzicht over de Mekong rivier en de skyline van het centrum.

DAG 3 Phnom Penh
Na een goede nachtrust en een buffet ontbijt op het dakterras, heeft u vandaag de tijd om de Killing Fields te bezoeken. De gevangenen van S-21 werden hier naartoe getransporteerd en op de meest brute manieren om het leven gebracht om kogels te besparen. Ter nagedachtenis aan de gebeurtenissen is op het terrein een tempel gebouwd met daarin de tot dusver opgegraven schedels.
In de namiddag gaan we de motoren ophalen.
We verblijven in hetzelfde hotel.

DAG 4 Phnom Penh – Kampot
We verlaten Phnom Penh en rijden naar het zuiden. Eerst nog geasfalteerd, maar laten zullen we via rode zandweggetjes en langs de Vietnamese grens naar Kampot rijden.

De stad, met ongeveer 50.000 inwoners, is gelegen aan de Kampor rivier op enkele kilometers van de Golf van Thailand. Vóór de oorlog stond Kampot voornamelijk bekend om haar beroemde zwarte peper, welke nog altijd wijd verspreid door Cambodja te vinden is. Het straatbeeld van Kampot kenmerkt zich door de Franse koloniale bouwstijl, die na de oorlog in zwaar verval is geraakt. Vooral de peper uit Kampot genoot hoog aanzien, vooral in Europa. Op de tafel van een gerenomeerd restaurant in Frankrijk stond een peperstel met peper uit Kampot.

Hotel met zwembad op loopafstand van het centrum.

DAG 5 Kampot – Chiphat
Na een klein stukje asphalt, gaan we weer de binnenlanden in. We rijden de diverse rode zandweggetjes af door een aantal afgelegen dorpjes, waar het leven nog stilstaat. Vervolgens moeten we weer even het asfalt op om naar het noorden te rijden.

Na een eenvoudige lunch slaan we weer af en gaan richting Chiphat. Je kunt hier alleen komen via glooiende rode zandweggetjes en als het geregend heeft veranderen deze weggetjes in een uitdagende slippartij-rit. Vervolgens moeten we een gammel pontje nemen over de Preak Piphot Rivier, om aan de overkant in het kleine en eenvoudige plaatsje Chiphat aan te komen.

We slapen hier in een eenvoudige guesthouse ( geen andere optie mogelijk ) midden in het dorpje, zodat je de authentieke sfeer van Cambodja kunt proeven. Ook ons avondeten en ontbijt zzullen op Cambodjaanse wijze zijn.

DAG 6 Chiphat
We verblijven hier een dag extra om de omgeving beter te verkennen.

Je hebt hier de mogelijkheid om met de motor verder de jungle in te gaan en via diverse riviercrossings, bukkend onder gevallen bomen/takken door en glibberend over rode smalle zandpaadjes jouw off-road ervaring op de proef te stellen. Een andere optie is om wandelend de omgeving te ontdekken naar o.a. watervallen. Beide opties worden met (lokale) gidsen gedaan om de veiligheid te waarborgen en er een mooie dag van te maken.

DAG 7 Chiphat – Kaoh Kong
Nadat we weer door het pontje naar de overkant zijn gebracht en de onverharde paden van eergisteren hebben gereden, komen we op de doorgaande weg die ons naar de plaats Kaoh Kong brengt. Onderweg zullen we nog een Cambodjaanse lunch nuttigen, wat betekent dat u uit de vele pannetjes die op tafel staan uw eten kunt kiezen. We zullen vroeg in de middag aankomen, zodat u alle tijd heeft om dit gezellige plaatsje te verkennen. De plaatselijke overdekte markt alswel de boulevard, waar veel vertier plaatsvindt, is een leuk tijdverdrijf. Voor diegenen die hun lichaam weer soepeltjes willen maken, kunnen hier aan hun trekken komen met de diverse massagesalons die er zijn.

Hotel met zwembad, airco en goede bedden in het centrum, geeft ons alle gemakken om weer helemaal bij te komen.

DAG 8 Kaoh Kong – Veal Vang
De Chinezen hebben hier een duidelijke stempel gedrukt met hun electrische centrales en de betonnen weg die daar naartoe leidt. Vervolgens gaan we weer heerlijk onverhard rijden en laten de bewoonde wereld achter ons. De lunch kunnen we nemen, niet ver weg van Veal Vang, de enige plaats om wat te kunnen eten. We zullen vroeg in de middag aankomen zodat u de omgeving kunt gaan verkennen en misschien wel een duik in het water te nemen met de lokale kinderen, die dat daar vaak doen.

We overnachten in een eenvoudige guesthouse in een “leven staat hier stil “omgeving.

DAG 9 Veal Vang – Pailin
We doorkruisen het Phnum Samsok Nationale Park en gebergte en zullen vanaf het begin weer een heerlijke off-roaddag tegemoet gaan. Geweldige stiltes en vergezichten maken deze dag complete, samen met het stoeien met de motor over de soms lastige rode zandpaadjes.

Voor de lunch duiken we weer in de pannetjes om vervolgens richting Pailin te gaan. Het laatste traject zal eindelijk asfalt zijn en, aankomend in het hotel, een voldaan gevoel geven.

Hotel midden in het centrum, ruime en schone kamers met airco.

DAG 10 Pailin – Poipet
We verlaten het Cardamom-gebergte en via de westelijke grens met Thailand rijden door het Roneam Doan Sam Wildlife Sanctuary naar Poipet. Poipet heeft zich, samen met Thaise invloed, ontwikkeld als de gokstad van Cambodja.
Hotel in het centrum, niet ver van de Thaise grens.

DAG 11 Poipet – Siem Reap
De chaotische hoofdweg nr 6 verbindt de Thaise grens met de stad Siem Reap. We zullen echter zoveel mogelijk het noordelijk deel van deze weg berijden. De wegen zijn zowel asfalt als goed begaanbare gravelpaden en we zullen uiteindelijk de stad via het noorden binnenrijden.

We zijn ongeveer halverwege en zullen hier de komende dagen vertoeven. Siem Reap heeft veel te bieden, maar ook de batterijen weer opladen voor de tweede helft van deze tour geeft hier een goede gelegenheid.

Siem Reap is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is de derde stad van Cambodja. Naast de bekende tempels, zoals Angkor Wat, heeft deze stad ook een uitgebreid uitgaansleven, winkeltjes en restaurants.

Hotel met zwembad ligt midden in het centrum, zodat alles op loopafstand te bereiken is.

DAG 12 Siem Reap
Vandaag even geen motorrijden, maar met de tuktuk vroeg in de ochtend naar wellicht wel de meest bewonderingwaardige tempel van de wereld, Angkor Wat. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel tegen het einde van de 12e eeuw. Het werd gebouwd door de Khmerkoning Suryavarman II in de vroege 12e eeuw in Yaśodharapura (tegenwoordig Angkor), de hoofdstad van het Khmer-rijk, als zijn staatstempel en uiteindelijke praalgraf. Angkor Wat combineert twee hoofdelementen van Khmer-tempelarchitectuur: de tempelberg en de latere tempelgalerij. Het is ontworpen om de berg Meroe voor te stellen, het tehuis van de Devas in de hindoeïstische mythologie: binnen een slotgracht en een 3,6 kilometer lange buitenmuur staan drie vierkante galerijen, elk hoger dan de vorige. In het centrum van de tempel staat een quincunx van torens. Naast Angkor Wat zijn o.a. de tempels Bayon, Ta Prohm, Ta Keo en Banteay Srei zeker ook de moeite waard om te bezichtigen.

Omdat we morgen ook nog in Siem Reap verblijven, kunnen we eventueel uitgebreid het nachtleven induiken en ons vermaken met wat het uitgaansleven van Siem Reap te bieden heeft.

DAG 13 Siem Reap
Vandaag staat er niets op het programma. Wellicht een leuke bezigheid om het centrum te gaan verkennen en/of een heerlijke massage te nemen, zodat we morgen weer fris op de motoren kunnen stappen.

DAG 14 Siem Reap – Tbeng Meanchey
Vandaag rijden we weer naar het noorden via het Dangkrek-gebergte tot aan de Thaise grens. We bezoeken het tempelcomplex van Preah Vihear, een 1000 jaar oude tempel hoog op een heuvelrug.

Na de lunch rijden we zuidelijk op goed geasfalteerde wegen tot aan Tbeng Meanchey, waar we zullen overnachten.

Hotel met ruime nette kamers, ligt aan de doorgaande weg van het centrum.

DAG 15 Tbeng Meanchey – Stung Treng
Na een eenvoudig ontbijt rijden we verder naar het oosten en slaan al snel af van de doorgaande weg. We zullen een groot deel van de dag over onverharde weggetjes door diverse kleine dorpjes rijden, waar het leven nog stil staat. Onderweg zullen we een lokaal eethuisje aandoen om onze lunch te nuttigen. Daarna rijden we verder over de kleine rode zandpaadjes naar Stung Treng. Deze plaats is groter en levendiger dan Tbeng Meanchey en ligt aan de machtige rivier de Mekong.

DAG 16 Stung Treng – Banlung
Vandaag rijden we eerst naar het noorden over een goed geasfalteerde weg, maar daarna gaan we weer het binnenland in en, afhankelijk van het weer, wordt het weer een boeiende dag met heerlijke zandpaden en rivier oversteken. Vroegen liepen hier veel “Ho Chi Minh”-paden om de zuidelijke linies te bevoorraden.

DAG 17 Banlung – Senmonorom
Vandaag rijden we eerst over geasfalteerde wegen en later brede gravelpaden, door een afgelegen bebost gebied en veel plantages met etnische minderheden zoals “Kmer Loeu” die hier wonen. Deze omgeving is ook bekend om haar edelsteen-mijnen.

DAG 18 Senmonorom – Kaoh Trong
Langs de Vietnamese grens rijden we verder naar het westen. Deze etappe is een afwisseling van asfalt en leuke kleine onverharde paden door Snoul Wildlife Sancuary. De region waar we vandaag rijden, kent veel rubberplantages, rijstvelden en andere agrarische gewassen.

Hotel ligt direct aan de machtige Mekong Rivier.

DAG 19 Kaoh Trong – Pnhom Penh
De laatste etappe zal de Mekong Rivier ons voor een groot deel leiden naar onze eindbestemming Pnhom Penh. Onderweg zullen we nog diverse mooie tempels tegenkomen en wellicht ook gaan bezoeken. We rijden zoveel mogelijk binnendoor om de drukte rondom de stad te mijden en zullen via een pont de Mekong oversteken en zo direct dichtbij het hotel aankomen.

Hotel is hetzelfde als bij aanvang van de reis.

DAG 20 Vertrek
De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. U wordt door de begeleiders van R2D naar het vliegveld gebracht.

DAG 21 Aankomst thuis

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.

Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4 en maximaal 10
1 persoonskamer toeslag € 469,-

Prijs is inclusief :
Vliegticket
Belastingen en toeslagen
Alle hotelovernachtingen met ontbijt
Transfer luchthaven Pnhom Penh
Huur Honda/Baja XR 250 Enduro
Ride 2 Discover reisleiding
Ride 2 Discover T-Shirt

Prijs is exclusief :
Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
Visum ter plekke op de luchthaven ( gratis )
Internationaal rijbewijs bij de ANWB te halen ( € 19,- )
Benzine
Middag- en avondeten en drank
Entrée geld Angkor Wat/S 21 en Killing Fields
Eventuele eigen excurcies

Indicatie zakgeld € 500,-