Referenties

Ride 2 Discover is een gemoedelijke motorreisorganisatie opgezet in 2011. Op deze pagina kunt u de lovende commentaren lezen over de uitgezette tours, hotels, organisatie en de reisleiding.

Filipijnen 21 Dagen Adventure Feb/Maart 2020

Es war eine wundervolle Tour und wir 3 haben in dieser Zeit ein besonderes Vertrauensverhältnis entwickelt. Somit war die Tour nicht nur grandios von den unterschiedlichen Landschaften und den Begegnungen mit den Philippinos sondern auch unsere Gespräche. Roland ist ein sehr einfühlsamer und rücksichtsvoller Guide und ich werde mit ihm die Sri Lanka Tour fahren. Nachdem mich diese Tour so positiv überrascht hat möchte ich gerne zum Tourenbeschrieb ergänzende Vorschläge machen. eine Tour mit 5000 Kurven !!! Kurvenfresser willkommen. Morgens Dschungel, mittags Berge, abends Meer und Strand – Wer Abwechslung liebt ist bei dieser Tour genau richtig.

Wir hatten tolle Tage miteinander und diese Erlebnisse tragen mich durch diese verrückte Zeit in besonders nachhaltiger Weise.

Liebe Grüße, Mathis

Filipijnen 21 Dagen Adventure Feb/Maart 2020

Mijn 4e motorreis tot nu toe maar deze is toch echt de meest complete reis. Een reis volledig in balans. Reisleider Roland heeft deze reis een aantal jaren geleden zelf ontwikkeld en dat is te merken. Het rijden is zeer gevarieerd, saaie stukken zitten er gewoon niet tussen en ook de natuur en omgeving is elke dag echt anders. Roland laat je gewoon het hele gebied in al zijn schoonheid zien. Het land is schoon en de bevolking is vriendelijk, ze zijn altijd tot een gesprekje bereid. Er zijn 2 rustdagen aan een prachtig strand met allen lokaal toerisme waar je heerlijk kunt wandelen en zwemmen. En dan zijn er nog de bochten. Bij de bergetappes doe je er met gemak meer dan 1000 op een dag !!. Dus een geweldige vakantie op de motor.

Groet, Lode

Sri Lanka Fly & Ride Feb 2020

Hoi Roland

We hebben het enorm maar onze zin gehad. Sri Lanka is misschien wel het fijnste land waar we to nu toe gereisd hebben.

De routes zijn prachtig! Complimenten.  De hotels zijn ook uitstekend. 

Kortom: het is hier fantastisch????

Groeten,

P&A

Bali Flores 24 tagen adventure Oktober 2019

Ich muß sagen es war eine mega Tour und würde sie zu jedezeit weiterempfelen. Roland ist ein toller Mensch und hatte die gruppe zu jederzeit im Griff alles perfeckt Organisiert. Zu jeder zeit wieder mit ihm. Putu der einheimische Führer ist einfach genial und echt super. Lade noch ein paar Bilder im anhang hoch. Nach was zu euch ihr seid einfach unglablich es hat alles so geklappt wie ich mir das vorgestellt habe und werde die nächsten tripps auch bei euch buchen leider erst 2021. Nächstes Jahr bin ich geschäftlich unterwegs und kann da nicht.

Uwe Geartner

Indonesie Enduro Fun Op Maat Mei 2019

“Een werkelijk prachtige motorreis door de ‘Gordel van Smaragd’. Onder deskundige leiding van Roland en zijn lokale gidsen Jacob en Putu heb ik veel gezien, meegemaakt en ontdekt in dit mooie en bijzondere eilandenrijk. Begonnen vanuit Bali met een 10-daagse trip over oostelijk Java, samen met gids Jacob, die elk mogelijk motorpaadje op Java kent. Schitterende routes, vaak offroad over kleine paadjes tussen de suikerriet-, koffie- rubber- en kokosnootplantages. Kleine lokale fabriekjes mogen bekijken, veel contact met de lokale bevolking, erg lekker gegeten. Het indrukwekkende gebied rond de Bromo vulkaan was voor mij zeker een hoogtepunt. De lokale hotels waren elke keer speciaal, van een mooi bamboe huis in een jungleachtige omgeving tot een prachtige oase tegen een berghelling, maar steeds uitstekend, vaak met zwembad. Roland als reisleider, die zelf al langer in Indonesië woont, het land goed kent en de taal spreekt, heeft aandacht voor de (motor) behoeftes van zijn gasten, geeft veel extra informatie en maakt goede hotelkeuzes. Marco en Kerstin vanuit kantoor en Roland vanuit Indonesië, hebben bijzondere wensen kunnen realiseren, maatwerk geleverd en actief meegedacht.”

Hans – Bali – Java – individueel maatwerk met gids 

Sri Lanka 21 Dagen Adventure Januari 2019

“Deze motorreis was mooi. Aardige mens, veel tempels en kerken. Daarnaast veel onverharde stukken. Hoogtepunt waren de walvaissen, het raften en de tempel van de tand. Contact met kantoor was heel goed.”

Wilfried Brummelhuis –  Sri Lanka Bergen en Kust 

Sri Lanka 21 Dagen Adventure December 2018

“Deze motorreis was formidabel. Sri Lanka is een mooi land met een afwisselend landschap. De routes waren heerlijk. Roland de reisleider is top en wist ons te verrassen met veel leuke off-road routes. Prima motoren en goede begeleiding door locale chauffeur en monteur.  Het leukste vond ik het offroad uitstapje naar Horton Plains. Pittig, uitdagend dagje, maar door een schitterende omgeving. Roland is een zeer ervaren reisleider. Is creatief met betrekking tot de route en kan prima met de groepsdinamiek omgaan. 

Matheu Swartjes –  Sri Lanka Bergen en Kust 

Sri Lanka 21 Dagen Adventure December 2018

“Ik heb op een plezierige en ontspannen manier op de motor Sri Lanka kunnen ontdekken. Het was een goede mix van avontuur en cultuur. De afstanden waren goed te doen met een mooie mix van asfalt en leuke en spannende offroad stukken. Het wildpark en de walvistocht vielen iets tegen. Maar daar moet je een beetje geluk mee hebben. Maar gelukkig kwamen we wel een olifant onderweg tegen. Ik kan het iedereen aanraden om op deze manier Sri Lanka te ontdekken.  Roland de reisleider heeft mij op een fijne, professionele manier rondgeleid door een mooi land. Vooral in het ontdekken van leuke spannende weggetjes heeft hij veel plezier iets wat de reis toch een avontuurlijk karakter geeft. Roland nogmaals dank hiervoor! Motor Trails wederom bedankt voor een mooie vakantie.”

Jan Walschots –  Sri Lanka Bergen en Kust 

Filipijnen 21 Dagen Adventure November 2018

Daar wij al eerder een reis met Roland hebben gemaakt naar Indonesie, die zeer goed bevallen is hebben wij besloten nogmaals een reis te maken met Roland ( Ride 2 Discover ) maar nu naar de Filipijnen. Als vanouds was alles weer goed geregeld.De transfer van en naar het vliegveld, de motorfietsen en de hotels. Ook was er een monteur met de motor meereed en een auto die onze baggage van hotel naar hotel bracht geregeld.

We hebben 12 prachtige routes gereden. Soms door steden met druk chaotisch verkeer, maar merendeels over goed begaanbare wegen die zo nu en en dan onderbroken warden door onverharde stukken die veroorzaakt zijn door aardverschuivingen of omdat men daar de weg nog niet verhard heeft.Wegen in de bergen door een zeer bosrijk gebied met grote hoogte verschillen en verre uitzichten over rivierbeddingen en rijstterrassen. En aan de kust uitgestrekte rijst akkers die soms Gronings overkwamen maar dan met waterbuffels en palmbomen. Ook nog wat cultuur gesnoven en dingen gezien zoals: The Lion’s Head, het Hundred Islands Park, het Spaanse koloniale stadje Vigan en het diep in de bergen gelegen plaatsje Batad.

Kortom een heerlijke ontspannen vakantie met zo nu en dan een spannend moment.

Peter, Harm, Leo, Peter en Arthur  November 2018

Bali Flores 24 Dagen Adventure April 2018

“Deze motorreis was geweldig. Roland is een geweldige reisleider, een topper!  De vluchten sloten heel goed op elkaar aan, zeer prettig. Ik zou vaker een massage willen krijgen, een aanrader! Contact met kantoor was goed.”

Dick ter Braak – Bali, Lombok, Sumbawa, Flores 


Bali Flores 24 Dagen Adventure

De voorbereiding samen met Roland was perfect. Daarna kwam MotorTrails erbij en dat werkte ook wel. De tickets waren er al erg vroeg zodat we op tijd ons konden voorbereiden . Inkopen qua kleding , schoenen en helm gebeurde nog erg laat. Zo ben ik nou eenmaal.

Lees Meer


Bali Java 23 Dagen Adventure

Al diverse motorreizen gedaan, maar Indonesië stond nog op mijn verlanglijstje. Via Indonesian Motor Adventure voor de BALI-JAVA tour gekozen. Niet wetend wat aldaar te verwachten was.

Lees Meer


Bali Lombok 20 Dagen Relax

Motorrijden in Indonesie is op zich gekkenwerk, maar toch te doen mits je voorbereid bent, Roland gaf hierin op dag 1 duidelijk instructie gevolgd door de 1e rijles in Legian , Kuta etc, na deze vuurdoop werd het al overzichtelijker tot een gewoonte op het eind van de tour.

Lees Meer


Bali Java 23 Dagen Adventure

Hierbij wil ik je graag ook nog eens officieel bedanken voor die fantastische vakantie die jij mij bezorgd hebt. Het is echt de vakantie van mijn leven geworden.

Lees Meer


Thailand/Filipijnen

Meerdere keren reeds mee geweest met Roland, eerst Indonesie gereden en 2 jaar later met mijn vrouw de Thailand Gouden Driehoek….

Lees Meer


Filipijnen Noord Luzon

we hebben wederom een onvergetelijke reis gehad….

Lees Meer


Bali – Lombok – Sumbawa Op Maat

Bedankt Roland van Indonesia Motor Adventure om onze trip zo nauwgezet te organiseren en rekening te houden met al onze grillen….

Lees Meer


BMW GS Bali/Lombok/Sumbawa

Prachtige vakantie gehad met Roland van Ride 2 Discover. Mooie routes, goede hotels, indrukwekkende plekken, maar ook een reeel beeld van Bali, Lombok en Sumbawa….

Lees Meer