Ontmoet de vele traditionele bergvolkeren


 

Tijdens deze afwisselende motorreis rijden we over  mooie bergwegen  en bezoeken we kleurrijke markten waar we ook de bijzondere bergbewoners tegenkomen. We krijgen een voorproefje van de Vietnamese gevarieerde keuken, en verkennen historische bezienswaardigheden.

De reis begint in het prachtige Hoi Ann dat langs de rivier ligt.  We gaan naar de levendige en fleurige markt en komen langs traditionele straten waar we historische gebouwen met Chinese invloeden en Chinese Heiligdommen zien. We beginnen met een bezoek aan de historische Hindoe site van My Son. We maken een  wandeling door de verboden paarse stad in Hue en bezoeken het tunnel complex in Vinh Moc. We rijden door schitterende valleien, langs ruige bergen en uitgestrekte rijstvelden. In de kleine bergdorpjes  is vaak mist tijdens de vroege ochtend en zien we regelmatig berg volkeren in kleurrijke, traditionele kleding. We eindigen deze motorreis via de dijk routes in de groene stad Hanoi.

Een motorreis door dit onbekende gebied waar we kennismaken met de ongekende en onversneden schoonheid van Noord-Vietnam. Deze reis combineert het plezier van het motorrijden met het ervaren van de rijke cultuur en lange geschiedenis, het ontmoeten van lokale mensen, en we worden gegrepen door de natuur.

We vermijden de grote wegen; de wegen zijn meestal verhard, maar niet altijd van goede kwaliteit. Er zijn een paar korte avontuurlijke paden die geen off-road ervaring vereisen. We gaan naar “Ha Long Bay op het land”.  Je kunt optioneel ook een bezoek aan Ha Long Bay zelf brengen met een boot, een van de Wereld Wonderen van de natuur, en UNCESCO world heritage site.

Vietnam Midden Noord

22 Dagen


Type reis: Avontuurlijk

Reistijd maanden 2022: Oktober, December

Reistijd maanden 2023: September/Oktober, December

Rijdagen: 15

Rustdagen tijdens de tour: 2

Groepsgrootte: 6 – 12 personen

Reissom Rijder:  vanaf € 3.995,-

Reissom Duo:  vanaf € 3.695,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
30 September 2023
21 Oktober 2023
22
OPEN
2 December 2023
23 December 2023
22
OPEN
DAGVANNAARKM
1VertrekVertrek
2aankomstHoi Ann
3Hoi AnnVerblijf40
4Hoi AnnHue140
5HueDong Hoi200
6Dong HoiPong Nha120
7Pong NhaThai Hoa310
8Thai HoaTam Coc180
9Tam CocVerblijf
10tam CocMai Chau150
11Mai ChauNgia Lho225
12Ngia LhoSapa235
13SapaVerblijf
14SapaBac Ha190
15Bac HaHa Giang200
16Ha GiangDong Van150
17Dong VanBao Lac150
18Bao LacBa Be130
19Ba BeHanoi250
20HanoiVerblijf2.670Totaal
21HanoiVertrek
22ThuisAankomst
Hoogte punten van de reis:

 • Hoi An
 • Bach Ma Nationaal Park
 • Marble Mountains
 • Vinh Moc tunnels
 • Ben Hai rivier
 • Ke Bang Nationaal Park
 • Phong Nha grotten
 • Vu Quang Nationaal Park
 • Kalkstenen bergen van Tam Coc
 • Hoa Lu oude hoofdstad
 • Hmong stammen
 • Sa Pa
 • Lao Cai Chinese grens
 • Karst gebergte
 • Ma Pi Leng bergpas
 • Ba meer
 • Hanoi

Visum

Voor deze motorreis heeft u een visum nodig. Deze wordt in overleg met ons kantoor ruim van te voren geregeld. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst van de reis.

Rijbewijs

Voor deze motorreis heeft u een internationaal rijbewijs die u in uw eigen land
vooraf regelt bij de ANWB.

Volgauto

Voor onze motorreizen gaat vanaf 6 deelnemers een volgauto met monteur mee. U kunt uw bagage in de volgauto leggen. Omdat we soms kleine en of onverharde wegen/paden nemen kan het zijn dat de volgauto een andere weg neemt. Zorg altijd ervoor dat u uw spullen voor die dag bij u heeft.

Zakgeld

Ondanks dat er al veel in de reissom zit verrekend, heeft u toch nog wat zakgeld nodig. Dit is een indicatie voor u wat ongeveer de algemene kosten zullen zijn voor eten, drinken en benzine. Voor de meeste Aziatische landen kunt u ongeveer 15 a 20 euro per dag aanhouden.

Bagage

Omdat de tour met de motor wordt afgelegd is het niet mogelijk om veel maar wel genoeg bagage mee te nemen op de motor. Voorkeur is om een oprol adventure waterdichte tas en een kleine rugzak mee te nemen. Deze kan met snelbinders ( die wij voor u hebben ) achter op de motor vastgezet worden. Neem ook voor de zekerheid een zaklamp en een handdoek mee om onderweg eventueel te gebruiken. Indien er een volgauto meegaat kan de bagage in de auto mee en neemt u alleen een kleine tas mee voor wat u nodig heeft onderweg.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die je gaat rijden houden wij ons eraan. Vereiste is om een lange broek ( motorbroek) te dragen en een ( motor ) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer handschoenen. Het beste is om je eigen helm meenemen.

Let op dat met name in de bergen er weersveranderingen kunnen plaatsvinden en dat het kan afkoelen of regenen. Neem altijd 1 fleece trui mee en regenkleding. Regenjas is ook goed te gebruiken om de wind tegen te houden als het kouder wordt.

Zwaarte reis

Voor een juiste inschatting van de zwaarte van de motorreis kunt u het beste persoonlijk contact opnemen met R2D.

Monteur

Bij veel van onze motorreizen zal er ook een monteur op de motor meegaan als de groep kleiner dan 6 personen is.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden bij een ongeval is niet verzekerd, en wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldige is zal de buitenlander meestal de schade aan derden betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen, tenzij het een groot ongeval is.

Verzekering aan schade motor kan meestal niet verzekert worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in een fractie van wat wij gewend zijn en praten dus over geringe bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor u.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

R2D probeert alles, zo goed als mogelijk is, de reis in goede banen te leiden, echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door werkzaamheden. R2D probeert u te laten overnachten in goede 2** tot 4** sterren hotels of cottages waar mogelijk is. Echter omdat wij het pure avontuur willen ontdekken en naar plekken willen rijden waar zelden toeristen komen kan het een enkele maal voorkomen dat de accomodatie niet optimaal is en dus enige aanpassing verwacht wordt.

Dag etappes

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine weggetjes, bergpassen, valleien, door plantages en dorpjes. Bij aankomst wordt u in een briefing uitgebreid geïnformeerd over waar u op moet letten tijdens de reis. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in de Europese landen, maar wordt wel steeds beter. Zo kan het voorkomen dat er grote gaten of delen van de weg weggespoeld zijn. Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen wat inhoudt dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was, nu in zeer slechte toestand kan verkeren.

Verkeer

Rijden in Azie is anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen. In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Internationale heen vlucht Amsterdam – Hoi An en return Hanoi – Amsterdam
 • Luchthaven belastingen en brandstof toeslagen
 • Alle hotelovernachtingen met soms ontbijt

 • Huur Kawasaki/Honda 150 Enduro

 • Volgauto met monteur 

 • Transport van- en naar luchthaven Vietnam

 • Boottrip op het meer Ba Be

 • Dong Van vergunning

 • Uitnodigingsbrief Vietnam visum

 • Meertalige reisleider op de motor
Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Benzine

 • Eventuele inentingen en malariapillen 

 • Visum 

 • Internationaal rijbewijs 

 • Middag- avondeten en drank

 • Eventuele eigen excursies

 • Boottrip Halong Bay
 • Indicatie zakgeld € 600,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 425,-
 • Upgrade Honda XR 250cc € 345,-

Recensies over de reis


"Ik ben erg blij met onze gids. Hij was ervaren en goed getraind als ik het vergelijk met andere reisorganisaties . Het contact tussen de agent en mij was uitstekend. Door het reizen met de motor krijg je een hele andere ervaring dan met de auto. Je komt dichter bij de mensen en de natuur. Deze motorreis is vol hoogtepunten. De groep was leuk. Ik vond deze motor tocht niet geschikt voor beginners. Ik zou willen voorstellen om het verbeteren van één punt: betere vering op de motoren. Door mijn overgewicht was deze reis een uitdaging."

Roswitha RoetgerMei 2018

Wat deelnemers ons schreven:

Deze reis is eind 2019 aangepast.

"De reisleider, kent Vietnam erg goed en deed altijd zijn uiterste best om ons te begeleiden, een aangenaam persoon. Een keer reed ik in de verkeerde richting en kon de groep niet vinden. Na een tijdje kwam ik ze weer, dit was erg spannend. Voor mij was deze motorreis zwaar vanwege de hitte in deze periode van het jaar. De hotels en verblijven bij mensen thuis waren goed, alleen zou ik adviseren een extra slaapmatje adviseren vanwege de harde matrassen en ik had wat problemen met het krijgen van voldoende slaap. Ik had een upgrade van Kawasaki 150 Honda XR250, maar dat was helemaal niet nodig, de Kawasaki 150 is gewoon goed. Helaas hebben we niet veel bergstammen gezien, ik ben benieuwd of ze nu meer in de stad wonen. Is het verleden tijd en zijn we te laat om bergstammen te zien in hun eigen dorpen? Contact met het kantoor is vlot verlopen."

Alfons BrandsMei 2018