Palmolie plantages & Old Towns


 

Maleisië is een modern Aziatisch land. Het land heeft goede infrastructuur en goede voorzieningen overal. Ondanks dat het modern land is zijn er nog veel oude steden en gebouwen te vinden die de historische tijd van het land weergeven.

 

Daarnaast heeft midden Maleisië een groot ongerept natuurgebied met veel bijzondere dieren en bergen waar agro teelt is. Door heel het land vind je palm olie plantages en houtkap, maar ook doerian, de stinkende delicatesse vrucht voor Aziaten, vind je hier veel.

 

En natuurlijk de metropool Kuala Lumpur is zeker de moeite waard om er enkele dagen te verblijven, naast de bekende highlights zoals de Petronas Towers zijn er veel gezellige (avond) markten om rond te lopen.

Malaysia Hightlights

10 Dagen


Type reis: On Road

Reistijd maanden: Maart t/m Augustus

Rijdagen: 7

Rustdagen in de tour: 0

Groepsgrootte: 6 -10 personen

Reissom Rijder: vanaf  € 3.695,-

Reissom Duo: vanaf  € 2.995,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
NNB
NNB
10
OPEN
DAGVANNAARKM
1ThuisVertrek
2AankomstKuala Lumpur
3Kuala LumpurMalacca250
4MalaccaKuala Tahan315
5Kuala TahanCameron Highlands285
6Cameron HighlandsPasir Senor300
7Pasir SenorGeorge Town320
8George TownIpoh295
9IpohKuala Lumpur320
10Angeles/ManilaVertrek2.085Totaal
Hoogte punten van de reis:

 • Kuala Lumpur
 • Petronas Towers
 • Cameron Highlands
 • Malacca
 • Kuala Tanah
 • George Town
 • Street food

Visum

Voor deze motorreis heeft u een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst ter plekke regelen. Let wel op dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Rijbewijs

Voor deze motorreis heeft u een internationaal rijbewijs die u in uw eigen land
vooraf regelt.

Volgauto

Deze reis heeft geen volgauto.

Zakgeld

Ondanks dat er al veel in de reissom zit verrekend, heeft u toch nog wat zakgeld nodig. Dit is een indicatie voor u wat ongeveer de algemene kosten zullen zijn voor eten, drinken en benzine. Voor de meeste Aziatische landen kunt u ongeveer 15 a 20 euro per dag aanhouden.

Bagage

De bagage gaat achterop de motor. de meeste motoren kunnen uitgerust worden met zijkoffers en topkoffer.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die je gaat rijden houden wij ons eraan. Vereiste is om een lange broek ( motorbroek) te dragen en een ( motor ) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer handschoenen. Het beste is om je eigen helm meenemen.

Let op dat met name in de bergen er weersveranderingen kunnen plaatsvinden en dat het kan afkoelen of regenen. Neem altijd 1 fleece trui mee en regenkleding. Regenjas is ook goed te gebruiken om de wind tegen te houden als het kouder wordt.

Zwaarte reis

Deze reis is on road met grote motoren die goede comfort hebben. enkele dagen zijn qua kilometers veel maar goed te doen. Deze reis is als makkelijk te typeren.

Monteur

Er gaat geen monteur mee.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden en schade aan motor is via de verhuurder verzekert met een eigen risico. Voor meer info vraag ons naar de actuele voorwaarden.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

R2D probeert alles, zo goed als mogelijk is, de reis in goede banen te leiden, echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door werkzaamheden.

Dag etappes

De wegen in Maleisië zijn van goede kwaliteit. De dag etappes zijn de meeste dagen ongeveer 6 tot 8 uur.

Verkeer

Rijden in Azie is anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen. In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Vliegticket Amsterdam – Kuala Lumpur vv
 • Brandstoftoeslagen
 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt

 • Kawasaki Versys 650cc

 • Transport van- en naar luchthaven

 • Ride2Discover Nederlandse reisleiding

Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Benzine

 • Eventuele inentingen en malariapillen 

 • Visum ter plekke op de luchthaven 

 • Internationaal rijbewijs 

 • Middag- avondeten en drank

 • Eventuele eigen excursies

 • Indicatie zakgeld € 500,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 399,-
 • Upgrade diverse motoren aanvraag

Recensies over de reis