OUDE KOLONIALE PLANTAGES


 

Deze bijzondere reis begint op Bali in het toeristische plaats Canggu met haar vele lekkere restaurants, gezellige barretjes, leuke winkeltjes en het strand op loop afstand waar veel gesurft wordt.

U gaat de binnenlanden van Bali ontdekken, door de vele rijstvelden en terrassen maar ook de vele kleine paden en dorpjes die rondom de bergen die in het midden van Bali zijn.

Oost Java, bekend van de Nederlandse koloniale tijd zullen we de grootste tijd van deze reis zijn. u gaat terug in de tijd en rijdt van de ene plantage naar de andere plantage waar cacao, koffie, rubber of suikerriet wordt verbouwd.

De zeer gastvrije lokale Javanen ontvangen u met open arm en zullen u met een grote smile en trots hun werk laten zien.

Met heerlijke traditionele massages en lokale eten langs de weg maakt deze reis compleet en u zult nog lang terug verlangen naar deze tijd.

Voor velen van u wordt het vaak tot zien. ( Sampai jumpa kembali )

Indonesië Bali Java

14 Dagen


Type reis: Adventure (  9 dagdelen onverhard )

Rijdagen: 10

Rustdagen tijdens de tour: 1

Reistijd maanden 2021:  Mei, Augustus, September

Reistijd maanden 2022:  Januari, Mei, Augustus, September

groepsgrootte: 2 -10 personen

Reissom Rijder:  vanaf € 2.895,-

Reissom Duo:  vanaf € 2715,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
23 Mei 2021
5 juni 2021
14
AL 1 BOEKING
1 Augustus 2021
14 augustus 2021
14
OPEN
4 september 2021
17 september 2021
14
OPEN
15 Januari 2022
28 Januari 2022
14
OPEN
8 Mei 2022
21 Mei 2022
14
OPEN
30 Juli 2022
12 Augustus 2022
14
OPEN
10 september 2022
23 september 2022
14
OPEN
DAGVANNAARKM
1ThuisVertrek
2Canggu ( Bali )aankomst
3CangguMunduk120
4MundukLicin ( Java )14045 minuten Ferry
5licinKalibaru100
6Kalibaruverblijf
7kalibaruJember100
8JemberCemara Lawang150
9Cemara LawangJember150
10JemberBanyuwangi140
11BanyuwangiLovina ( Bali )8045 minuten Ferry
12lovinaSanur180
13SanurVertrek
14ThuisAankomst
Hoogte punten van de reis:

 • Rijstterrassen Sidemen
 • Canggu beach
 • Rijstvelden Bali
 • Vulkaan/meer Batur
 • Middengebergte Bali
 • koloniale plantages
 • Cacao, rubber, koffie, suikerriet plantages
 • Vulkaan Bromo
 • Zandplateau Bromo
 • Vulkaan Kawah IJen
 • Oude koloniale trein rails
 • Indonesisch eten
 • Rubber en palmolie Fabriekjes
 • Lovina beach
 • Middengebergte Bali
 • Vele tempels
 • Hindoeïsme

Visum

Voor deze motorreis heeft u een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst ter plekke regelen. Let wel op dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Rijbewijs

Voor deze motorreis heeft u een internationaal rijbewijs die u in uw eigen land
vooraf regelt bij de ANWB.

Volgauto

Voor onze motorreizen gaat vanaf 6 deelnemers een volgauto met monteur mee. U kunt uw bagage in de volgauto leggen. Omdat we soms kleine en of onverharde wegen/paden nemen kan het zijn dat de volgauto een andere weg neemt. Zorg altijd ervoor dat u uw spullen voor die dag bij u heeft.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die je gaat rijden houden wij ons eraan. Vereiste is om een lange broek ( motorbroek) te dragen en een ( motor ) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer handschoenen. Het beste is om je eigen helm meenemen.

Let op dat met name in de bergen er weersveranderingen kunnen plaatsvinden en dat het kan afkoelen of regenen. Neem altijd 1 fleece trui mee en regenkleding. Regenjas is ook goed te gebruiken om de wind tegen te houden als het kouder wordt.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die je gaat rijden houden wij ons eraan. Vereiste is om een lange broek ( motorbroek) te dragen en een ( motor ) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer handschoenen. Het beste is om je eigen helm meenemen.

Let op dat met name in de bergen er weersveranderingen kunnen plaatsvinden en dat het kan afkoelen of regenen. Neem altijd 1 fleece trui mee en regenkleding. Regenjas is ook goed te gebruiken om de wind tegen te houden als het kouder wordt.

Zwaarte reis

Voor een juiste inschatting van de zwaarte van de motorreis kunt u het beste persoonlijk contact opnemen met R2D.

Monteur

Bij veel van onze motorreizen zal er ook een monteur op de motor meegaan als de groep kleiner dan 6 personen is.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden bij een ongeval is niet verzekerd, en wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldige is zal de buitenlander meestal de schade aan derden betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen, tenzij het een groot ongeval is.

Verzekering aan schade motor kan meestal niet verzekert worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in een fractie van wat wij gewend zijn en praten dus over geringe bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor u.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

R2D probeert alles, zo goed als mogelijk is, de reis in goede banen te leiden, echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door werkzaamheden. R2D probeert u te laten overnachten in goede 2** tot 4** sterren hotels of cottages waar mogelijk is. Echter omdat wij het pure avontuur willen ontdekken en naar plekken willen rijden waar zelden toeristen komen kan het een enkele maal voorkomen dat de accomodatie niet optimaal is en dus enige aanpassing verwacht wordt.

Dag etappes

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine weggetjes, bergpassen, valleien, door plantages en dorpjes. Bij aankomst wordt u in een briefing uitgebreid geïnformeerd over waar u op moet letten tijdens de reis. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in de Europese landen, maar wordt wel steeds beter. Zo kan het voorkomen dat er grote gaten of delen van de weg weggespoeld zijn. Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen wat inhoudt dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was, nu in zeer slechte toestand kan verkeren.

Verkeer

Rijden in Azie is anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen. In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Vliegticket Amsterdam – Bali vv

 • Belastingen en toeslagen

 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt

 • Huur Kawasaki KLX 150 of Honda CRF 150 enduro

 • Pick up auto met monteur ( bij 6 rijdende deelnemers )

 • Transport van- en naar luchthaven Bali

 • Ferry overtocht Bali-Java vv

 • 2/3 rijders met lokale gids

 • Vanaf 4 rijders Nederlandse reisleiding

 • Ride2Discover Nederlandse reisleiding

 • Ride2Discover T-Shirt

Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Benzine

 • Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )

 • Visum ter plekke op de luchthaven Bali ( momenteel gratis )

 • Internationaal rijbewijs bij de ANWB verkrijgbaar ( € 19,- )

 • Middag- avondeten en drank

 • Entreegelden Nationale Parken
 • Indicatie zakgeld € 300,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 349,-
 • Upgrade Honda/Kawasaki 250cc € 240,-

Recensies over de reis


"Een werkelijk prachtige motorreis door de 'Gordel van Smaragd'. Onder deskundige leiding van Roland en zijn lokale gidsen Jacob en Putu heb ik veel gezien, meegemaakt en ontdekt in dit mooie en bijzondere eilandenrijk. Begonnen vanuit Bali met een 10-daagse trip over oostelijk Java, samen met gids Jacob, die elk mogelijk motorpaadje op Java kent. Schitterende routes, vaak offroad over kleine paadjes tussen de suikerriet-, koffie- rubber- en kokosnootplantages. Kleine lokale fabriekjes mogen bekijken, veel contact met de lokale bevolking, erg lekker gegeten. Het indrukwekkende gebied rond de Bromo vulkaan was voor mij zeker een hoogtepunt. De lokale hotels waren elke keer speciaal, van een mooi bamboe huis in een jungleachtige omgeving tot een prachtige oase tegen een berghelling, maar steeds uitstekend, vaak met zwembad. Roland als reisleider, die zelf al langer in Indonesië woont, het land goed kent en de taal spreekt, heeft aandacht voor de (motor) behoeftes van zijn gasten, geeft veel extra informatie en maakt goede hotelkeuzes

HansMei 2019

Hierbij wil ik je graag ook nog eens officieel bedanken voor die fantastische vakantie die jij mij bezorgd hebt. Het is echt de vakantie van mijn leven geworden. Helemaal nu ik elke keer de vakantie avonturen vertel aan mijn familie, vrienden en collega’s, besef ik elke keer weer hoe ik er van genoten heb. Daar was jij mede schuldig aan. Ik heb al vele gidsen meegemaakt op mijn vakanties, maar jij was toch een verhaal apart. Jij hebt ons echt vreselijk in de watten gelegd. Buiten het programma, dat we braaf volgden, had jij altijd wel weer een goed idee om toch even wat meer te regelen. Als we ‘avonds wat wilden eten wist jij meteen overal een leuk tentje. Als we wisten wat we wilden eten (of zelfs als we dat niet wisten) was jij altijd bereid om het voor ons te bestellen. Je onthield zelfs wat we gegeten hadden, zodat we aan het eind van de reis werkelijk konden zeggen dat we de hele Indonesische keuken geproefd hebben. Ik heb nog nooit zo’n goede all inclusive reis meegemaakt. Op de motor leidde jij ons over de mooiste weggetjes van Bali en Java en je reed nooit verkeerd. Om het avontuur nog spannender te maken nam je een weg waarvan een deel volledig door de regenval was weggespoeld. Je was zelf net zo verbaasd als wij. Gelukkig konden we de motoren gezamenlijk naar boven dragen, waarna we weer verder door het bos konden rijden. Het off-road door een riviertje rijden was voor mij altijd een droom en dat hebben we verschillende keren kunnen doen. Natuurlijk hebben we ook de verschillende attracties in Indonesie aangedaan, maar meer dan anders hebben we meer genoten van de reis dan van het doel.

Rudy van RossumSeptember 2019