Veel Bochten & Bergen


 

De Filipijnen is een republiek. De archipelbestaat uit 7641 eilanden waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Wij rijden in het noorden van Luzon. Deze beide eilanden beslaan samen zo’n twee derde van de oppervlakte van het land, dat met ongeveer 300.000 km² ruim zeven maal zo groot is als Nederland en ruim negen maal zo groot als België. De Filipijnen heeft ongeveer 120 miljoen inwoners.

Manilla, de hoofdstad en regeringszetel van de Filipijnen, ligt centraal op het eiland in een dichtbevolkt gebied dat Metro Manilla wordt genoemd. Manilla is samen met Vigan in het noorden van Luzon een van de drie steden die de Spanjaarden reeds in de 16e eeuw gesticht hebben. Het unieke en goed bewaarde historisch centrum van Vigan is in 1999 op de Werelderfgoedlijst toegevoegd.

Het landschap van Luzon is er een van extremen. Het grootste meer van de Filipijnen, Laguna de Bay en de langste rivier van het land, de Cagayan zijn op het eiland te vinden. Ook beruchte actieve vulkanen zoals de Pinatubo, Mount Taal en de Mayon liggen op Luzon. In het bergachtige noorden liggen de wereldberoemde rijstterrassen van Banaaue die net als Vigan op de werelderfgoedlijst staan. De hoogste berg van Luzon is Mount pulag, die met 2922 meter net iets lager is dan de hoogste berg van de Filipijnen, Mount apo. Naast de bergen zijn op het eiland echter ook uitgestrekte vlakten te vinden, waar veel landbouwproducten van de Filipijnen vandaan komen.

Een paradijs voor gegarandeerd lekker motorrijden over het kollossale gebergte van Noord luzon. Heel veel bochten met geweldige vergezichten alsmede de onder toezicht van UNESCO de majestueuze rijstterrassen van Batad/Banaue  maakt deze reis bijzonder.

Door de vele tyfoons die dit gebied te verwerken krijgt ieder jaar tussen Juni en November weet men nooit  hoeveel off road we kunnen verwachten. Een goed geasfalteerde weg door de bergen kan hierdoor veranderen in een leuke onverharde route.

Kortom deze reis kent eventuele onverwachte avonturen.

Filipijnen Noord Luzon

10 Dagen


Type reis: Avontuurlijk 

Reistijd maanden: April

Rijdagen: 7

Rustdagen in de tour: 0

Groepsgrootte: 4 -10 personen

Reissom Rijder: vanaf  € 1.995,-

Reissom Duo: vanaf  € 1.925,-

Indicatie vluchtticket prijs vanaf Amsterdam:  € 1.000,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
19 Januari 2024
28 Januari 2024
10
PRIVE GROEP
DAGVANNAARKM
1ThuisVertrek
2AankomstManila/AngelesTaxi
3AngelesBaguio180
4BaguioCervantes150
5CervantesVigan130
6viganTabuk240
7TabukBatad165
8BatadBaler280
9BalerAngeles210
10Angeles/ManilaVertrek1.355Totaal
Hoogte punten van de reis:

 • Vigan oude Spaanse stad
 • Cordillera gebergte
 • Walking street Angeles
 • The Lion’s Head
 • Pulag gebergte
 • Balbalasang Balbalan Nationaal Park
 • Rijstterrassen Batad
 • Quirino gebergte
 • Mountain Provence
 • Manila stad

Visum

Voor deze motorreis heeft u een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst ter plekke regelen. Let wel op dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Rijbewijs

Voor deze motorreis heeft u een internationaal rijbewijs die u in uw eigen land
vooraf regelt bij de ANWB.

Volgauto

Voor onze motorreizen gaat vanaf 6 deelnemers een volgauto met monteur mee. U kunt uw bagage in de volgauto leggen. Omdat we soms kleine en of onverharde wegen/paden nemen kan het zijn dat de volgauto een andere weg neemt. Zorg altijd ervoor dat u uw spullen voor die dag bij u heeft.

Zakgeld

Ondanks dat er al veel in de reissom zit verrekend, heeft u toch nog wat zakgeld nodig. Dit is een indicatie voor u wat ongeveer de algemene kosten zullen zijn voor eten, drinken en benzine. Voor de meeste Aziatische landen kunt u ongeveer 15 a 20 euro per dag aanhouden.

Bagage

Omdat de tour met de motor wordt afgelegd is het niet mogelijk om veel maar wel genoeg bagage mee te nemen op de motor. Voorkeur is om een oprol adventure waterdichte tas en een kleine rugzak mee te nemen. Deze kan met snelbinders ( die wij voor u hebben ) achter op de motor vastgezet worden. Neem ook voor de zekerheid een zaklamp en een handdoek mee om onderweg eventueel te gebruiken. Indien er een volgauto meegaat kan de bagage in de auto mee en neemt u alleen een kleine tas mee voor wat u nodig heeft onderweg.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die je gaat rijden houden wij ons eraan. Vereiste is om een lange broek ( motorbroek) te dragen en een ( motor ) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer handschoenen. Het beste is om je eigen helm meenemen.

Let op dat met name in de bergen er weersveranderingen kunnen plaatsvinden en dat het kan afkoelen of regenen. Neem altijd 1 fleece trui mee en regenkleding. Regenjas is ook goed te gebruiken om de wind tegen te houden als het kouder wordt.

Zwaarte reis

Voor een juiste inschatting van de zwaarte van de motorreis kunt u het beste persoonlijk contact opnemen met R2D.

Monteur

Bij veel van onze motorreizen zal er ook een monteur op de motor meegaan als de groep kleiner dan 6 personen is.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden bij een ongeval is niet verzekerd, en wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldige is zal de buitenlander meestal de schade aan derden betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen, tenzij het een groot ongeval is.

Verzekering aan schade motor kan meestal niet verzekert worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in een fractie van wat wij gewend zijn en praten dus over geringe bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor u.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

R2D probeert alles, zo goed als mogelijk is, de reis in goede banen te leiden, echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door werkzaamheden. R2D probeert u te laten overnachten in goede 2** tot 4** sterren hotels of cottages waar mogelijk is. Echter omdat wij het pure avontuur willen ontdekken en naar plekken willen rijden waar zelden toeristen komen kan het een enkele maal voorkomen dat de accomodatie niet optimaal is en dus enige aanpassing verwacht wordt.

Dag etappes

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine weggetjes, bergpassen, valleien, door plantages en dorpjes. Bij aankomst wordt u in een briefing uitgebreid geïnformeerd over waar u op moet letten tijdens de reis. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in de Europese landen, maar wordt wel steeds beter. Zo kan het voorkomen dat er grote gaten of delen van de weg weggespoeld zijn. Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen wat inhoudt dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was, nu in zeer slechte toestand kan verkeren.

Verkeer

Rijden in Azie is anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen. In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt

 • Huur Honda XR 150 enduro

 • Volg auto met monteur ( vanaf 6 rijdende deelnemers )

 • Transport van- en naar luchthaven Manila/Angeles

 • Ride2Discover Nederlandse reisleiding

Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Vluchtticket van en naar bestemming
 • Benzine

 • Eventuele inentingen en malariapillen 

 • Visum ter plekke op de luchthaven 

 • Internationaal rijbewijs 

 • Middag- avondeten en drank

 • Eventuele eigen excursies

 • Indicatie zakgeld € 300,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 309,-
 • Upgrade Honda CRF 250 enduro, Kawasaki Versys 300 of 650 op aanvraag

Recensies over de reis


Daar wij al eerder een reis met Roland hebben gemaakt naar Indonesie, die zeer goed bevallen is hebben wij besloten nogmaals een reis te maken met Roland ( Ride 2 Discover ) maar nu naar de Filipijnen. Als vanouds was alles weer goed geregeld.De transfer van en naar het vliegveld, de motorfietsen en de hotels. Ook was er een monteur met de motor meereed en een auto die onze baggage van hotel naar hotel bracht geregeld.

We hebben prachtige routes gereden. Soms door steden met druk chaotisch verkeer, maar merendeels over goed begaanbare wegen die zo nu en en dan onderbroken warden door onverharde stukken die veroorzaakt zijn door aardverschuivingen of omdat men daar de weg nog niet verhard heeft.Wegen in de bergen door een zeer bosrijk gebied met grote hoogte verschillen en verre uitzichten over rivierbeddingen en rijstterrassen. En aan de kust uitgestrekte rijst akkers die soms Gronings overkwamen maar dan met waterbuffels en palmbomen. Ook nog wat cultuur gesnoven en dingen gezien zoals: The Lion’s Head, het Hundred Islands Park, het Spaanse koloniale stadje Vigan en het diep in de bergen gelegen plaatsje Batad.

Kortom een heerlijke ontspannen vakantie met zo nu en dan een spannend moment.

Peter, Harm, Leo, Peter en ArthurNovember 2018