Majestueuze Bergen & Rijstterrassen


De Filipijnen is een republiek. De archipelbestaat uit 7641 eilanden waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Wij rijden in het noorden van Luzon. Deze beide eilanden beslaan samen zo’n twee derde van de oppervlakte van het land, dat met ongeveer 300.000 km² ruim zeven maal zo groot is als Nederland en ruim negen maal zo groot als België. De Filipijnen heeft ongeveer 120 miljoen inwoners.

Manilla, de hoofdstad en regeringszetel van de Filipijnen, ligt centraal op het eiland in een dichtbevolkt gebied dat Metro Manilla wordt genoemd. Manilla is samen met Vigan in het noorden van Luzon een van de drie steden die de Spanjaarden reeds in de 16e eeuw gesticht hebben. Het unieke en goed bewaarde historisch centrum van Vigan is in 1999 op de Werelderfgoedlijst toegevoegd.

Het landschap van Luzon is er een van extremen. Het grootste meer van de Filipijnen, Laguna de Bay en de langste rivier van het land, de Cagayan zijn op het eiland te vinden. Ook beruchte actieve vulkanen zoals de Pinatubo, Mount Taal en de Mayon liggen op Luzon. In het bergachtige noorden liggen de wereldberoemde rijstterrassen van Banaaue die net als Vigan op de werelderfgoedlijst staan. De hoogste berg van Luzon is Mount pulag, die met 2922 meter net iets lager is dan de hoogste berg van de Filipijnen, Mount apo. Naast de bergen zijn op het eiland echter ook uitgestrekte vlakten te vinden, waar veel landbouwproducten van de Filipijnen vandaan komen.

Deze Filipijnse motorreis gaat voornamelijk door de ruige bergen van Noord Luzon.

Naast indrukwekkende vergezichten gaat u heel veel bochten rijden waarvan er dagen bij zijn dat u meer dan 1000 bochten zult rijden die vaak direct achter elkaar liggen.

Ook hebben we 3 dagen erbij waar we na een mooie rijdag kunnen relaxen aan het strand maar ook in de bergen van Banaue met haar indrukwekkende rijstterrassen alsmede het gemoedelijke plaats Vigan met haar Spaanse koloniale huizen.

De route is merendeel on road maar er zullen ook zeker verschillende onverharde paden bij zijn en  na de regenperiode zijn er altijd veel landverschuivingen die ervoor zorgen dat er onverwachts off road stukken zullen zijn.

Door de vele tyfoons die dit gebied te verwerken krijgt ieder jaar tussen Juni en November weet men nooit  hoeveel off road we kunnen verwachten. Een goed geasfalteerde weg door de bergen kan hierdoor veranderen in een leuke onverharde route.

Kortom deze reis kent eventuele onverwachte avonturen.

Filipijnen Noord Luzon

18 Dagen


Type reis: Avontuurlijk ( 6 dagdelen onverhard )

Reistijd maanden: Februari/Maart, Mei/Juni

Rijdagen: 12

Rustdagen in de tour: 1

Groepsgrootte: 4 -10 personen

Reissom Rijder: vanaf  € 3.695,-

Reissom Duo: vanaf  € 3.565,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
24 Mei 2023
10 Juni 2023
18
OPEN
15 Februari 2024
3 Maart 2024
18
OPEN
4 April 2024
21 April 2024
18
OPEN
DAGVANNAARKM
1ThuisVertrek
2AankomstManila
3ManilaAngelesTaxi
4AngelesSubic170
5SubicAlaminos260
6alaminosBaguio140
7BaguioCervantes150
8CervantesVigan130
9viganTabuk240
10TabukPagudpud290
11PagudpudSanta Anna280
12Santa AnnaVerblijf
13Santa annaTuguegarao170
14TuguagaraoBatad220
15BatadBaler280
16BalerAngeles210
17AngelesManilaTaxi
18ManilaVertrek2.540Totaal
Hoogte punten van de reis:

 • Walking street Angeles
 • Vigan oude spaanse koloniale stad
 • Hundred islands Nationaal Park
 • The Lion’s Head
 • Pulag gebergte
 • Balbalasang Balbalan Nationaal Park
 • Cordillera gebergte
 • Rijstterrassen Batad
 • Quirino gebergte
 • Mountain Provence
 • Manila City

Visum

Voor deze motorreis heeft u een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst ter plekke regelen. Let wel op dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Rijbewijs

Voor deze motorreis heeft u een internationaal rijbewijs die u in uw eigen land
vooraf regelt bij de ANWB.

Volgauto

Voor onze motorreizen gaat vanaf 6 deelnemers een volgauto met monteur mee. U kunt uw bagage in de volgauto leggen. Omdat we soms kleine en of onverharde wegen/paden nemen kan het zijn dat de volgauto een andere weg neemt. Zorg altijd ervoor dat u uw spullen voor die dag bij u heeft.

Zakgeld

Ondanks dat er al veel in de reissom zit verrekend, heeft u toch nog wat zakgeld nodig. Dit is een indicatie voor u wat ongeveer de algemene kosten zullen zijn voor eten, drinken en benzine. Voor de meeste Aziatische landen kunt u ongeveer 15 a 20 euro per dag aanhouden.

Bagage

Omdat de tour met de motor wordt afgelegd is het niet mogelijk om veel maar wel genoeg bagage mee te nemen op de motor. Voorkeur is om een oprol adventure waterdichte tas en een kleine rugzak mee te nemen. Deze kan met snelbinders ( die wij voor u hebben ) achter op de motor vastgezet worden. Neem ook voor de zekerheid een zaklamp en een handdoek mee om onderweg eventueel te gebruiken. Indien er een volgauto meegaat kan de bagage in de auto mee en neemt u alleen een kleine tas mee voor wat u nodig heeft onderweg.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die je gaat rijden houden wij ons eraan. Vereiste is om een lange broek ( motorbroek) te dragen en een ( motor ) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer handschoenen. Het beste is om je eigen helm meenemen.

Let op dat met name in de bergen er weersveranderingen kunnen plaatsvinden en dat het kan afkoelen of regenen. Neem altijd 1 fleece trui mee en regenkleding. Regenjas is ook goed te gebruiken om de wind tegen te houden als het kouder wordt.

Zwaarte reis

Voor een juiste inschatting van de zwaarte van de motorreis kunt u het beste persoonlijk contact opnemen met R2D.

Monteur

Bij veel van onze motorreizen zal er ook een monteur op de motor meegaan als de groep kleiner dan 6 personen is.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden bij een ongeval is niet verzekerd, en wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldige is zal de buitenlander meestal de schade aan derden betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen, tenzij het een groot ongeval is.

Verzekering aan schade motor kan meestal niet verzekert worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in een fractie van wat wij gewend zijn en praten dus over geringe bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor u.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

R2D probeert alles, zo goed als mogelijk is, de reis in goede banen te leiden, echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door werkzaamheden. R2D probeert u te laten overnachten in goede 2** tot 4** sterren hotels of cottages waar mogelijk is. Echter omdat wij het pure avontuur willen ontdekken en naar plekken willen rijden waar zelden toeristen komen kan het een enkele maal voorkomen dat de accomodatie niet optimaal is en dus enige aanpassing verwacht wordt.

Dag etappes

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine weggetjes, bergpassen, valleien, door plantages en dorpjes. Bij aankomst wordt u in een briefing uitgebreid geïnformeerd over waar u op moet letten tijdens de reis. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in de Europese landen, maar wordt wel steeds beter. Zo kan het voorkomen dat er grote gaten of delen van de weg weggespoeld zijn. Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen wat inhoudt dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was, nu in zeer slechte toestand kan verkeren.

Verkeer

Rijden in Azie is anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen. In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Internationale return vlucht Amsterdam – Manila
 • Luchthaven belastingen en brandstof toeslagen
 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt

 • Huur Honda XR 150 Enduro

 • Volg auto met monteur ( vanaf 6 rijdende deelnemers )

 • Boottocht naar Hundred Islands Nationaal Park
 • Entrée geld Hundred Islands National Park
 • Parkeergeld Batad Banaue
 • Transport van- en naar luchthaven Manila – Angeles vv

 • Ride2Discover Nederlandse reisleiding

 • Ride2Discover T-Shirt

Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Benzine

 • Eventuele inentingen en malariapillen 

 • Visum ter plekke op de luchthaven  

 • Internationaal rijbewijs 

 • Middag- avondeten en drank

 • Eventuele eigen excursies

 • Indicatie zakgeld € 400,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 469,-
 • Upgrade Honda CRF 250, Kawasaki Versys 300 en 650 op aanvraag

Recenties over de reis


Mijn 4e motorreis tot nu toe maar deze is toch echt de meest complete reis. Een reis volledig in balans. Reisleider Roland heeft deze reis een aantal jaren geleden zelf ontwikkeld en dat is te merken. Het rijden is zeer gevarieerd, saaie stukken zitten er gewoon niet tussen en ook de natuur en omgeving is elke dag echt anders. Roland laat je gewoon het hele gebied in al zijn schoonheid zien. Het land is schoon en de bevolking is vriendelijk, ze zijn altijd tot een gesprekje bereid. Er zijn 2 rustdagen aan een prachtig strand met allen lokaal toerisme waar je heerlijk kunt wandelen en zwemmen. En dan zijn er nog de bochten. Bij de bergetappes doe je er met gemak meer dan 1000 op een dag !!. Dus een geweldige vakantie op de motor.

LodeFebruari 2020

Es war eine wundervolle Tour und wir 3 haben in dieser Zeit ein besonderes Vertrauensverhältnis entwickelt. Somit war die Tour nicht nur grandios von den unterschiedlichen Landschaften und den Begegnungen mit den Philippinos sondern auch unsere Gespräche. Roland ist ein sehr einfühlsamer und rücksichtsvoller Guide und ich werde mit ihm die Sri Lanka Tour fahren. Nachdem mich diese Tour so positiv überrascht hat möchte ich gerne zum Tourenbeschrieb ergänzende Vorschläge machen. eine Tour mit 5000 Kurven !!! Kurvenfresser willkommen. Morgens Dschungel, mittags Berge, abends Meer und Strand – Wer Abwechslung liebt ist bei dieser Tour genau richtig.

Wir hatten tolle Tage miteinander und diese Erlebnisse tragen mich durch diese verrückte Zeit in besonders nachhaltiger Weise.

MathisFeb 2020