Ontdek het vergeten achterland met veel onverharde weggetjes


 

De start van deze avontuurlijke motorreis begint in Phnom Penh. De naam van de stad betekent de heuvel ( Phnom ) van Penh.

Tijdens de Vietnam oorlog werden er ook veel gevechten geleverd in Cambodja. De VS bombardeerden het platteland. Hierdoor trokken er veel vluchtelingen naar de stad. In 1975 was de bevolking opgelopen tot meer dan 2.000.000. Op 17 April, het Cambodjaanse nieuwjaar, viel de stad en werd zij bezet door strijders van de Rode Khmer. De stad werd hierna met harde hand geheel ontruimd.

De bewoners werden naar boerderijen op het platteland gestuurd om nieuwe mensen te worden. De Tuol Svay Hogeschool werd veranderd in de gevangenis S21. Deze gevangenis is nu een museum en is net als Choeung Ek, 15 kilometer buiten de stad, een herinnering aan diegenen die vermoord zijn door de Rode Khmer.

We rijden Cambodja helemaal voor een groot deel rond. De route is deels hetzelfde als onze 21 daagse motorreis op een paar veranderingen na. Dus deze reis heeft lange reisdagen en kan hierdoor vermoeiender zijn, maar wel leuk…

De route is zowel On- als Off-road door afgelegen gebieden, kleine dorpjes, rijstvelden, door en over rivieren en jungle paden om het authentieke Cambodja te ontdekken.

Ondanks dat ook in Cambodja veel wegen nu worden geasfalteerd kunnen we nog steeds veel onverhard rijden en genieten van het achterland.

Naast de vriendelijke bevolking die u onderweg begroet en het heerlijke eten zal deze reis u nog lang bij blijven.

Cambodja veel off road

11 Dagen


Type reis: Adventure ( 7 dagdelen onverhard )

Reistijd maanden 2021:

Reistijd maanden 2022: April, November

Rijdagen: 7

Rustdagen tijdens de tour: 0

Groepsgrootte: 4 – 10 personen

Reissom Rijder: vanaf € 2.395,-

Reissom Duo: vanaf € 2.195,-

Neem een optie

Reis informatie:


Vertrek datum:
Datum terug:
Aantal dagen:
Opmerkingen:
10 Juni 2021
20 Juni 2021
11
OPEN
7 April 2022
17 April 2022
11
OPEN
9 November 2022
19 November 2022
11
OPEN
DAGVANNAARKM 
1AmsterdamVertrek
2Phnom PenhAankomst
3Phnom PenhKampot290
4KampotKaoh Kong260
5Kaoh KongPalin290
6PalinSeam Reap240
7Seam ReapKompong Thom210
8Kompong ThomKratie210
9KratiePhnom Penh240
10Phnom PenhVetrek1.740Totaal
11AankomstThuis
Hoogte punten van de reis:

 • Phnom Penh
 • Killing Fields
 • Kamp S21
 • Angkor Wat
 • Siem Reap
 • Cardamon gebergte
 • Phnum Samsokna Nationaal Park
 • Roneam Doan Sam Wildlife Sanctuary
 • Lokale bevolking
 • Street food

Visum

Voor deze motorreis heeft u een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst ter plekke regelen. Let wel op dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Rijbewijs

Voor deze motorreis heeft u een internationaal rijbewijs die u in uw eigen land
vooraf regelt bij de ANWB.

Volgauto

Voor onze motorreizen gaat vanaf 6 deelnemers een volgauto met monteur mee. U kunt uw bagage in de volgauto leggen. Omdat we soms kleine en of onverharde wegen/paden nemen kan het zijn dat de volgauto een andere weg neemt. Zorg altijd ervoor dat u uw spullen voor die dag bij u heeft.

Zakgeld

Ondanks dat er al veel in de reissom zit verrekend, heeft u toch nog wat zakgeld nodig. Dit is een indicatie voor u wat ongeveer de algemene kosten zullen zijn voor eten, drinken en benzine. Voor de meeste Aziatische landen kunt u ongeveer 15 a 20 euro per dag aanhouden.

Bagage

Omdat de tour met de motor wordt afgelegd is het niet mogelijk om veel maar wel genoeg bagage mee te nemen op de motor. Voorkeur is om een oprol adventure waterdichte tas en een kleine rugzak mee te nemen. Deze kan met snelbinders ( die wij voor u hebben ) achter op de motor vastgezet worden. Neem ook voor de zekerheid een zaklamp en een handdoek mee om onderweg eventueel te gebruiken. Indien er een volgauto meegaat kan de bagage in de auto mee en neemt u alleen een kleine tas mee voor wat u nodig heeft onderweg.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die je gaat rijden houden wij ons eraan. Vereiste is om een lange broek ( motorbroek) te dragen en een ( motor ) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer handschoenen. Het beste is om je eigen helm meenemen.

Let op dat met name in de bergen er weersveranderingen kunnen plaatsvinden en dat het kan afkoelen of regenen. Neem altijd 1 fleece trui mee en regenkleding. Regenjas is ook goed te gebruiken om de wind tegen te houden als het kouder wordt.

Zwaarte reis

Voor een juiste inschatting van de zwaarte van de motorreis kunt u het beste persoonlijk contact opnemen met R2D.

Monteur

Bij veel van onze motorreizen zal er ook een monteur op de motor meegaan als de groep kleiner dan 6 personen is.

Verzekering

Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dien je mee te nemen en vooraf ook aan R2D door te geven. Schade aan derden bij een ongeval is niet verzekerd, en wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldige is zal de buitenlander meestal de schade aan derden betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen, tenzij het een groot ongeval is.

Verzekering aan schade motor kan meestal niet verzekert worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in een fractie van wat wij gewend zijn en praten dus over geringe bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor u.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kan je adviseren of je malariapillen ( meestal Malarone ) moet innemen voor deze reis, ook zij kunnen beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke
medicijnen. Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen. Indien je afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dien je dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u R2D vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

R2D probeert alles, zo goed als mogelijk is, de reis in goede banen te leiden, echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door werkzaamheden. R2D probeert u te laten overnachten in goede 2** tot 4** sterren hotels of cottages waar mogelijk is. Echter omdat wij het pure avontuur willen ontdekken en naar plekken willen rijden waar zelden toeristen komen kan het een enkele maal voorkomen dat de accomodatie niet optimaal is en dus enige aanpassing verwacht wordt.

Dag etappes

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine weggetjes, bergpassen, valleien, door plantages en dorpjes. Bij aankomst wordt u in een briefing uitgebreid geïnformeerd over waar u op moet letten tijdens de reis. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in de Europese landen, maar wordt wel steeds beter. Zo kan het voorkomen dat er grote gaten of delen van de weg weggespoeld zijn. Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen wat inhoudt dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was, nu in zeer slechte toestand kan verkeren.

Verkeer

Rijden in Azie is anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen. In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

Op de meeste plaatsen waar wij komen kunt u pinnen, u dient wel vooraf uw pas hiervoor gedeblokkeerd te hebben.

Elektriciteit

Voor Aziatische landen kunt u het beste een wereldstekker bij u hebben.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Vliegticket Amsterdam – Phnom Penh vv

 • Belastingen en toeslagen

 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt

 • Huur Honda/Baja 250 enduro

 • Volg auto met monteur ( bij 6 rijdende deelnemers )

 • Transport van- en naar luchthaven Phnom Penh

 • Ride2Discover Nederlandse reisleiding

 • Ride2Discover T-Shirt

Wat niet in de prijs is inbegrepen:

 • Benzine

 • Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )

 • Visum ter plekke op de luchthaven 

 • Internationaal rijbewijs bij de ANWB verkrijgbaar 

 • Middag- avondeten en drank

 • Entree Angkor Wat en S21 Killing Fields
 • Eventuele eigen excursies

 • Indicatie zakgeld € 400,-

Extra service die we u kunnen bieden:

 • 1 persoonskamer € 305,-

Recensies over de reis


Recensies volgen binnenkort